Amazon vil slås med Netflix: Premiere på 2 nye streaming-serier

Netflix har fået over 40 millioner abonnenter i hele verden, og 400.000 af dem bor i Danmark. Den slags succes er svær at overse og nu vil internettets største shopping-site Amazon også lege med.
De seneste måneder har Amazon udviklet en flok pilotafsnit af nye serier, som brugere har kunnet se gratis og stemme på på deres favoritter. De serier, der har fået flest stemmer bliver sat i produktion, og kan kun ses ved at man betaler pr afsnit for at streame dem via Amazon.
Og nu er de to første serier klar til premieren.

Amazon satser på John Goodman

De to serier, som Amazon satser på i første omgang, hedder Alpha House og Betas.
I Alpha House følger vi fire amerikanske senatorer som deler et hus i den amerikanske hovedstad, Washington. John Goodman spiller hovedrollen i serien, som bliver forfattet af manden bag tegneseriestriben Doonesbury, Garry Trudeau. Han har pauset sin populære tegneserie for at skrive serien, der udover Goodman, har Cynthia Nixon, Amy Sedaris, og Wanda Sykes i større roller.
Den anden serie, som Amazon er tæt på at frigive, hedder Betas, og den handler også om fire gutter, der prøver at få succes. Her foregår det bare i Silicon Valley i Californien, hvor de fire venner arbejder på en ny social media app, som de regner med skal gøre dem til millionærer.

Amazon holder på afsnittene

Netflix frigiver typisk en hel sæson af nye serier på én gang, til glæde for dem af os der kan sluge mange afsnit i træk når man først får begyndt. Men det er ikke tilfældet hos Amazon. Den 15. november får Alpha House premiere og der frigiver Amazon 3 afsnit. Og så må du høfligt vente en uge med at se et afsnit mere – ligesom på gammeldags fjernsyn.
Det samme gælder for Betas, når den debuterer den 22. november.