Her er de mest spændende helt nye serier, der kommer i 2024

Her er listen over de mest interessante - og største - serier, vi allerede nu ved, får plads på streamingplatformene i første halvdel af 2024.

Her er de mest spændende helt nye serier, der kommer i 2024
Mr & Mrs Smith - Donald Glover og Maya Erskine - på Prime Video i 2024 (c) Prime Video

Listen over alle de nye serier, vi får mulighed for at kaste os over i 2024 er stadig ikke helt tydelig. Især fordi forfatter-instruktør- og skuepillerstrejken i Hollywood i sommer, har sparket nogle serier ud af 2024 og helt til næste år. Flere serier er simpelthen er blevet forsinket og ingen ved helt med hvor meget - eller hvilke, der alligevel når at få premiere i år.

Men mange spændende nyheder er heldigvis annonceret allerede - og der kommer bare flere til, som 2024 skrider frem.

Her er listen over de mest interessante - og største - nye serier, vi allerede nu ved, får plads på streamingplatformene i første halvdel af 2024. Her kan du se listen over serier, der vender tilbage med nye afsnit i år.

The Brothers Sun

Da overhovedet for den Taiwanesiske mafia bliver skudt, må hans søn stikke af til Los Angeles, hvor hans mor og yngre bror har levet gemt og skærmet fra familiens blodige virkelighed. Men nu er freden forbi, og den yngre bror Bruce opdager, at hans mor, spillet af Michelle Yeoh, stak af til USA med ham da han var lille, og han må lære hvilken rolle hans familie spiller i den kriminelle underverden. The Brothers Sun er skabt af Brad Falchuk og Byron Wu, og har allerede fået premiere.

Premiere: 4. januar, på Netflix.

Masters of the Air - (c) Apple TV+

Masters of the Air

Du har nok set Brand of Brothers. Måske også The Pacific? Begge serier kommer fra Steven Spielberg og Tom Hanks, og handler om hver deres del af anden verdenskrig. Det gør Masters of The Air også. Og det er igen Spielberg og Hanks, der står bag, og Austin Butler (Elvis), der spiller hovedrollen. Serien følger piloterne fra 100th Bomb Group, der hjalp med at besejre Hitler og Nazityskland fra otte kilometers højde.

Premiere: 26. januar, Apple tv+.

Shogun

Bogen Shogun fra 1975 er lavet til en tv-serie én gang. Det skete i 1980, da Richard Chamberlain og Toshiro Mifune havde hovedrollerne. Nu bliver historien om to ambitiøse mænd, en handelsmand fra vesten, og en adelsmand fra solens rige, der brager sammen I det feudale japan, igen til en storslået serie, der denne gang handler mere om den japanske side af historien, end 1980-udgaven gjorde. Hiroyuki Sanada spiller den titulære Shogun, Yoshii Toranaga og Cosmo Jarvis spiller engelske John Blackthorne. Og selvom Shogun får 10 afsnit, får den måske svært ved at matche 1980-seriens 547 minutters spilletid.

Premiere: 27. februar på Hulu i USA. Vi regner med Shogun kommer på Disney+ herhjemme i løbet af 2024. Se trailer.

Fallout - (c) Prime Video

Fallout

The Last of Us åbnede for alvor døren til serie-udgaver af computerspil i 2023. Fallout er den næste i rækken af monster-succesfulde spil-franchies, til at få chancen som tv-serie. I skyggen af en atomkrig flygter menneskeheden ned i store, underjordiske siloer, kaldet Vaults. To hundrede år efter krigen, flygter den unge pige Lucy fra sin vault, for at søge ud i den ødelagte verden og opleve det, der er tilbage i den. Fallouts er fuld af skøre skabninger og gakkede påfund, og er som serie skabt af Jonathan Nolan, der også stod bag Westworld og den kortlivede Amazon-serie The Periphials.

Premiere: 12. april på Amazon Prime Video.

The Last Airbender (c) Netflix

The Last Airbender

Filmskaber M. Night Shyamalan står bag flere legendariske film, og mere end en håndfuld fjollede flop. Men sjældent har han fået flere tæsk, end han fik for filmudgaven af den grafiske novelle The Last Airbender, da den udkom i 2010. Det skulle have været en trilogi, men blev blot til én enkelt, sløjt anmeldt film. Nu får Airbender mulighed for revanche i den nye Netflix-udgave af The Last Airbender, der skal prøve at leve op til det oprindelige forlæg og den animerede - og voldsomt godt anmeldte - serie-udgave fra 2005.

Premiere: 22. februar, Netflix.

Donald Glover og Maya Erskine - Mr & Mrs Smith (c) Prime Video

Mr. And Mrs. Smith

Måske kan du huske 2005-filmen af samme navn, den med Angelina og Brad Pitt? I serieudgaven er det Donald Glover, fra Community og Atlanta, og Maya Erskine (Blue Eye Samurai) der spiller hovedrollerne som snigmords-ægtefæller, der er på undercovermission. Erskine afløser Phoebe Waller-Bridge, der længe var med både foran og bagved kameraet, men endte med at forlade serien. Filmen har måske nok inspireret serien, men den nye udgave gør noget ganske andet med materialet, siger Donald Glover.

Premiere: 2. februar, Amazon Prime Video.