Anmelder: Jeg hader The Killing med samme intensitet som kommer fra 1000 sole

Længe tegnede det så godt: Den amerikanske udgave af DR’s Forbrydelsen, The Killing, fik anmelder-roser, mange seere og klap på skulderen for at være en anderledes drama-serie. Men nu er roserne skiftet ud med vrede anmeldere og seere der føler sig snydt.
Det 13. afsnit i første sæson af The Killing løb over de amerikanske tv-skærme søndag aften, og det fik straks de amerikanske tv anmeldere til at flyve til tasterne. Deres darling var gået over stregen.
Her er for eksempel hvad anmelderen på aoltv.com skriver kort efter afsnittet:
– DET ER SIMPELTHEN LØGN?  Jeg er nødt til at gå væk fra tasterne lidt for at spise en håndfuld beroligende piller, og så komme tilbage når jeg ikke længere har fråde om munden, skriver Maureen Ryan, der fast har fulgt The Killing, og tidligere har sagt pæne ting om serien.
Da hun havde sundet sig lidt, sendte hun denne svada afsted mod The Killing;
– Hold fast folkens, og bered jer på den vredeste tv-relaterede artikel jeg nogensinde har skrevet. Jeg ved knapt hvor jeg skal begynde, bortset fra at sige, at jeg hadede finalen af The Killing med samme brændende intensitet som kommer fra tusinde hvidglødende sole.
-Det var ikke bare en bare en dårlig slutning på en dårligt sammensat, doven og skuffende sæson. Det var et forbløffende eksempel på en serie, der ikke bare spildte sit store potentiale, men også forrådte sit publikum.
The Killing vises lige nu herhjemme på kanal 5, så det skal ikke afsløres hvad det er der har bragt de amerikanske anmeldere helt op i det røde felt. Her er endnu et par eksempler på reaktionerne efter finaleafsnittet.
TV.com skriver: Blev vi hængende på i 13 af snit for det her? Finalen på The Killing er årets største skuffelse.
Hitfix.com skriver: En frustrerende sæson får en sindssyg fornærmende slutning. Jeg er blevet løjet for af den her tvserie for sidste gang. Held og lykke til dem af jer, der forsøger sig med sæson 2.
Time.com skriver: I aftes sluttede  The Killing sin første sæson med en fantastisk hånlig psych-out af sit publikum.
Avisen Los Angeles Times skriver: The Killing leverer et af de mest frustrerende finaleafsnit i Tv historien.
The Killing har allerede fået grønt lys til sæson nummer to, der efter planen skal komme tidligt i det nye år. Spørgsmålet er bare om der er nogen tilbage der gider se den…