Bones-bagmand laver detektivserien Backstrom med Dwight fra The Office

I The Office spillede Rainn Wilson en blastende, egoistisk, arrogant sælger. I Backstrom spiller han en foragtelig, alkoholisk, doven detektiv.
Backstrom foregår i Portland hvor Everett Backstrom er en selvdestruktiv men genial detektiv, der leder et hold af efterforskere, som opklarer alvorlige forbrydelser. Everett er dårlig til at tackle mennesker og han slås lige så meget med sine indre dæmoner, som med forbrydernes.
Der er med andre ord tale om en detektiv-udgave af Hugh Lauries rolle som den sure men geniale læge, i dramaserien House MD.

Backstrom kommer fra banden bag Bones

Backstrom er omsat til tv af Hart Hanson, der står bag Bones, som har været på skærmen i 10 sæsoner og stadig er i spil til at få endnu en sæson. Ideen til Backstrom kommer fra en svensk serie af bøger, skrevet af den svenske forfatter og kriminolog Leif G.W. Persson. Hans bøger om politimanden Evert Bäckström er solgt i mere end 6 millioner eksemplarer i Skandinavien.
– For en skuespiller er det sjældent at få lov at spille en karakter med sådan intelligens, humor og kompleksitet. Han er en dejlig pjusket menneskehader med et krøllet, strålende sind og et hjerte af pigtråd. Det er mit livs rolle, siger Rainn Wilson om Backstrom.

Endnu ikke i Danmark

Der kommer 13 afsnit af den første sæson Backstrom, der også har Sarah Chalke fra Scrubs i en tilbagevndende rolle, som Rainn Wilsons eks-kone. Backstrom får premiere på den amerikanske tvkanal FOX i slutningen af januar, men der er endnu ikke nyt om hvornår vi kan streame Backstrom herhjemme.