Chock: Stjerne smidt ud af sin egen serie

Krimi-dramaet Castle er snart færdig med sæson otte, men hvis der kommer en niende, så bliver det uden den ene af seriens to bærende hovedpersoner.
Kate Beckett og Richard Castle har kørt parløb i otte år i politiserien Castle. Men den niende må Richard Castle klare alene. For Stana Katic, der spiller Kate Beckett i Castle har fået at vide af tv-stationen ABC, at hun ikke får tilbud om at vende tilbage i en eventuel ny sæson.
Det er angiveligt økonomien der har fået ABC til at droppe Katic, selvom rygter også vil vide at det skydes uenighed mellem to to stjerner. Seriens anden hovedrolleindehaver Nathan Fillion har derimod fået et tilbud om at fortsætte som krimiforfatteren, der hjælper New Yorks politi med at opklare usædvanlige sager. Og står det til ham, så fortsætter serien uden hans nære partner.
– Castle har været en af de største glæder i mit professionelle liv, og jeg håber serien fortsætter i årene der kommer, skriver Nathan Fillion på twitter.

To mulige sæsonafslutninger

Kate Beckett og Richard Castles forhold har været hele omdrejningspunktet for serien, så hvordan den skal fortsætte uden en af de to, er svært at forestille sig. Forfatterne bag serien har da også skrevet to forkellige sæsonafslutninger, for at forberede sig på flere scenarier.
Og det er ikke kun Beckett der forlader Castle. Tamala Jones har fået besked om der er ikke er plads til hende i rollen som retsmedicineren Laney næste år, og de to politifolk Ryan og Esposito, spillet af Jon Huertas og Seamus Dever, ved heller ikke om de har job efter sommerferien.
Jon Huertas skriver på twitter, at han har hørt om Stana Katics exit i medierne og ikke fra nogle af kollegerne, og han er chokeret.


Det ligner i det hele taget at folkene bag Castle virkelig ryster posen forud for en eventuel niende sæson, der altså stadig ikke er bekræftet.