Chokpris: 540 millioner for 26 timers tv

Netflix er den førende online udbyder af tv-serier i USA. Med et Netflix abonnement er der både mulighed for at få sendt dvd’er hjem til postkassen og streame masser af tv-serier via internettet. Men der skal nogle penge i kassen, hvis Netflix’ seneste udskrivning skal hentes hjem.
For i budkrig med blandt andre betalingskanalen HBO, har Netflix betalt 100 millioner dollars for at få eneretten til at sende de første 26 afsnit af den nye serie, House Of Cards. Det er en timepris på knap 21 millioner danske kroner. Men House Of Cards lyder også til at være lavet med to helt rigtige ingredienser.

Hovedrollen i serien tager filmlegenden Kevin Spacey sig af og bag kameraet står en af det seneste års mest omtalte instruktører, David Fincher. Det var ham der instruerede facebook-filmen The Social Network, og i øvrigt også har lavet Fight Club og Seven. Sådan nogle fyre får man ikke over på tv-skærmen uden at betale for det.
House Of Cards bygger på en bog af samme navn, og på den britiske serie som allerede er løbet over skærmen på BBC i England. Den handler om politik i Storbritannien, men denne nye udgave vil bliver omsat til amerikanske forhold.
Netflix har i forvejen retten til at streame over 8000 film og 24.000 tv episoder, som allerede har været vist på tv. Men det er nyt for Netflix at bevæge sig ind på området for unikt indhold og sende det før det har været vist andre steder.
Kilde: The Hollywood Reporter