Community-stjerne tror på komedien vender tilbage til skærmen

For et par uger siden annoncerede NBC at man ville hive komedieserien Community af programmet for at give plads til nye afsnit af en anden komedie, 30 Rock.
Der er stadig ikke nyt om hvornår Community vender tilbage, og der er ingen garanti for det sker. Men Jim Rash, der spiller Dekan Pelton, lederen på det Community College hvor serien foregår, er optimistisk omkring at få serien tilbage på skærmen.
– Det er frustrerende, men vi forbliver optimistiske og tager deres ord for, at serien vil vende tilbage på et tidspunkt. Og vi optager stadig og arbejder på at gøre alle sæsonens 22 afsnit færdig, og endda på at vende tilbage igen med endnu en sæson, siger Jim Rash til thewrap.com.
Community får lov at vise et juleafsnit inden serien forlader programplanen for at give sin plads til Tina Fey og 30 Rock, der får sen sæsondebut efter nytår.
– Vi skubber på alt hvad vi kan for at sørge for at vores show bliver holdt i live. Stemningen på holdet virker ret god, men det gav naturligvis et dyk da vi hørte nyheden om pausen, fordi vi er så stolte af det vi laver, siger Jim Rash.
Community får som regel flotte ord med på vejen af anmelderne fordi mange af seriens afsnit er ret anderledes end hvad man ellers finder i genren for komedieserier. Men ktiriker-succes er ikke lige med seersucces.
Publikum har angiveligt svigtet serien, men det kan skyldes den måde man måler seertal på, altså at man stadig måler det antal seere der ser med, når serien vises på tv. For Community er populær hos yngre seere, der ofte fanger nye afsnit online, via streaming eller optaget på DVR, mener Jim Rash.
– Vi er offer for den antikverede måde at tælle hvad folk ser på. Det giver ikke rigtig mening mere med den måde teknologien har udviklet sig på, forklarer han.
I denne sæson har store stjerner som John Goodman været med i serien. Indtil videre får Community lov at vise sig frem i endnu to afsnit og lokke høje seertal til, inden den står på vinterpause på ubestemt tid.