Dansk Forbrydelsen-instruktør laver ny krimiserie for BBC

BBC vil have sin egen Forbrydelsen-inspirerede krimiserie og det projekt er nu skudt i gang under navnet Murder. Fordi DRs Forbrydelsen har nydt stor succes i England, har BBC hyret den danske instruktør Birger Larsen, som også har lavet Forbrydelsen, til at stå i spidsen for deres nye serie.
Murder foregår i byen Nottingham og serien er optaget med kameraer med en svagt rødligt filter på linsen – fordi det er blodets farve, siger Birger Larsen, som mener Nottingham passer godt til en krimi.
– Jeg kender ikke Nottingham, så det var en stor overraskelse for mig da jeg besøgte byen for at lave udendørs optagelser. Jeg følte sådan en fjendtlig udstråling. Det var måske kun mig der følte det, men der var en vred følelse i byens gader, siger Birger Larsen til avisen The Guardian.
Dramaserien Murder bruger en del forskellige tekniske greb for at fortælle sin historie. For eksempel bruger Birger Larsen optagelser fra overvågningskameraer, video fra mobiltelefoner og scener hvor skuespillerne taler direkte til kameraet.
– Vi ændrede det lidt undervejs og havde lidt mere med, hvor mennesker overhører andre tale sammen. Vi var helt overraskede over hvor godt det virkede, forklarer Birger Larsen.
Murder fortæller historien om et bestialsk mord på den unge pige Erin, der bliver fundet død i den lejlighed hun deler med sin søster. Den første mistænkte er en krigsveteran, der angiveligt har besøgt pigernes lejlighed. Men som retssagen udfolder sig, med vidneudsagn direkte til kameraet, som om skuespillerne vidner overfor seerene, bliver forbrydelsens omfang først tydeligt.
Birger Larsen stod i spidsen for den første omgang Forbrydelsen i 2007 og har også instrueret afsnit af serierne Taxa, Nikolaj og Julie, samt TV2 serien Den Som Dræber.
Birger Larsen var i Forbrydelsen 1 med til at introducere den langsomme fortællestil, der har kendetegnet de danske tvserier, som har nydt succes de senere år. Den såkaldte Nordic Noir bølge. Og det er det varemærke, som BBC nu har investeret i ved at hyre Birger Larsen til Murder.
Serien skal efter planen sende på BBC2