Dansk Premiere: I aften debuterer Forbrydelsen på amerikansk

Ret kort efter første afsnit af The Killing, som forbrydelsen er døbt på amerikansk, fik premiere i USA kunne Kanal 5 melde ud, at de havde sikret sig retten til at sende serien herhjemme. Og det gør de så, med begyndelse i aften.
The Killing har holdt fast i masser af de elementer, der gjorde originalen megapopulær – både herhjemme og i England. Selvom serien er henlagt til byen Seattle i USA er stemningen, musikken og figurerne er langt hen ad vejen de samme – selvfølgelig tilsat et amerikansk twist.
Og så har de amerikanske manuskriptforfattere fundet en anden morder til den amerikanske udgave. Det betyder heldigvis, at vi herhjemme også kan få glæde af et gensyn med dramaet.
Der skulle også være nok at glæde sig til. Politikens tv-anmelder Henrik Palle har smugkigget på de to første afsnit, han giver dem karakteren fem ud af seks, og siger:
– Baseret på de første to afsnit må man sige, at ’The Killing’ er mere end almindeligt lovende. Den er spændende. Flot spillet og faktisk lidt mere vivace i sit dramatisk afsæt end sin skandinaviske forgænger, som så altså havde et fascinerende gotisk mørke at byde på, skriver Henrik Palle på politiken.dk.
Kanal 5 blænder op for det første afsnit af The Killing i aften klokken 20.00 og hver søndag indtil den nye morder er fundet!