De bedste serier på Prime Video fra Amazon

De bedste serier på Prime Video fra Amazon

Amazons videotjeneste er kommet til Danmark for at give bilprogrammet The Grand Tour til masserne. Men der er også anden underholdning at finde, så hvilke er de bedste serier på Prime Video?

Selvom indholdet på Prime Video endnu er en neddroslet udgave af det bibliotek som medlemmer får adgang til i USA, Tyskland og Frankrig, er der en håndfuld gode serier på Prime Video. Der er altså også noget at komme efter, for dig der ikke er til The Grand Tour.
Her er de bedste serier på Prime Video, som du kan kaste dig over med det samme.

The Man in the High Castle

Hvordan ville verden se ud, hvis Tyskland og Japan havde vundet anden verdenskrig og delt resten af verden mellem sig? USA er delt på midten – den ene del tilhører Tyskland og den anden Japan. Midt i er nogle få Amerikanere, der prøver at slippe for at være underlagt nogen af delene.

I San Fransisco bliver unge Juliana hvirvlet ind i den ulmende modstandskamp. Det sker efter hendes søster bliver dræbt af den japanske besættelsesmagt. Hun bliver taget i at smugle en mystisk propagandafilm ud af japansk kontrolleret område.

Juliana kan ikke lade filmen ligge og føler sig kaldet til at overtage søsterens opgave. Imens i New York er den unge Blake en up-and coming tysk dobbeltagent. Han bliver sendt ud på mission for at optrevle modstandskampen. Nazisterne vil én gang for alle finde ud af hvorfra propagandafilmene stammer.

Amazon har ikke sparet på budgettet til Man in The High Castle, og det er til at se på den 1962-verden, det hele foregår i. Serien er stort anlagt, flot skudt og en spændende alternativ-verdenshistorie at dykke ned i.

Der er lige nu én sæson tilgængelig på Prime Video, og sæson 2 – der er færdig og tilgængelig på Amazon i USA – må være på vej.

Justified

Raylan Givens er tæt knyttet til sin hat, og han er ivrig for at trække sin pistol. Nogle gange for ivrig. Han er det tætteste man kommer på en moderne cowboy, og klart med på listen over de bedste serier på Prime Video.

Raylan er US Marshal, det ældste amerikanske politikorps, der specialiserer sig i at fange forbrydere på flugt, beskytte vidner og transporterer fanger over hele USA.

Men Raylans old-school metoder betyder, at han ofte er lidt for ivrig efter skyde først og spørge senere. Så da han skyder en mistænkt over morgenmaden i Miami, bliver han smidt ud af byen og sendt til Marshal-kontoret i staten Kentucky, hvor han er vokset op.

For Raylan bliver eksilet i Kentucky et møde med fortiden. Gensyn med ekskonen som han kiksede forholdet til. Konfrontationen med en kriminel far, som han aldrig kom på god fod med. Og så er der de gamle venner, der har valgt nynazisme og bazookaer, frem for lovlydighed, mens Raylan har været væk.

Justified blander politiopgaverne med fortællinger om de personlige forhold, der bliver testet af Raylans tilbagekomst til hjemstavnen. For de to ting flyder helt naturligt sammen for Raylan Givens.

Timothy Olyphant er stærk i rollen som Raylan og Walton Goggins er næsten endnu bedre, som ungdomsvennen – og sporadiske ærkefjende – Boyd Crowder. Samtlige 6 sæsoner af Justified, med 13 afsnit i hver, er at finde på Prime Video nu.

Community

Jeff Winger er succesfuld advokat. I hvert fald lige indtil en af hans jaloux kolleger opdager, at han aldrig tog sin eksamen på universitetet.

Jeff bliver fyret og til grin. For at få sin status tilbage melder hans sig ind på Greedale Community College, for at bestå eksamen. Det har Annie, Abed, Troy, Britta, Shirley og Pierce også gjort, så de danner en studiegruppe for at hjælpe hinanden igennem Spansk.

Det udvikler sig naturligvis til, at de hjælper hinanden igennem alt det i livet, som en universitetsstuderende kommer ud for.

Community er en sær bastard af en komedieserie. Egentlig er det mirakel, at den nåede at få hele seks sæsoner, inden heldet slap op. Den nåede også at eksistere på flere kanaler inden sidste afsnit, der blev vist på Yahoos kortlivede streamingtjeneste.

Alt er på samme tid surrealistisk og en lille smule sentimentalt i Community. Der er masser af popkultur-referencer overalt. Der er afsnit, der udspiller sig som overdådige slag med paintball-pistoler. I ét afsnit er hele skolen dækket til i tæpper, som én stor hule. Og så er et afsnit helt animeret i gammeldags 8-bit grafik, som et computerstil fra 1980’erne.

Community er rigtig godt selskab i de fleste sæsoner, minus den fjerde, hvor skaberen Dan Harmon blev afsat, for så at komme tilbage igen til den femte. Seriens naive magi og legelyst gør det nemt at se med, og nemt at blive hooked på en af de bedste serier på Prime Video.

Hap & Leonard

I en søvnig amerikansk by er to bankrøvere på flugt. Pludselig skrider flugtbilen af vejen og havner i en flod på grænsen mellem Louisiana og Texas. Pengene følger med i dybet, røverne klarer den ikke.

Sydstatspigen Trudys seneste eksmand kender til lidt af detaljerne omkring røveriet og flugten, så de to begynder at lægge planer. Trudy har også været gift med Hap, og efter en hurtig rulletur i høet, tilbyder hun ham  200.000 dollars, hvis han kan fiske pengene op for hende.

Hap kan ikke helt forstå hvad Trudy og den seneste eks skal med ham, når de kender alle detaljerne selv. Så han hanker op i kammeraten og Vietnamveteranen Leonard, for at have noget rygdækning. Sammen med en lille håndfuld sammensvorne går skattejagten efter den druknede pose med dollars.

Hap & Leonard er en kiminalhistorie, der har humor. Ikke bare antydningen af humor, den er faktisk sjov flere steder. Stilen og stemningen smager lidt af den første sæson af True Detective. Det er den tilbagelænede sydstats-stil. Selvom den ikke er på niveau med True Detective, er den veludført i Hap & Leonard, der er blandt de bedste serier på Prime Video.

James Purefoy (Rome) Michael K. Williams (The Wire) og Christina Hendricks (Mad Men) læner sig helt ind i hovedrollerne, og gør det rigtig godt. Første sæson af Hap & Leonard fylder kun seks afsnit, og de er alle at finde på Prime Video. Serien blev forlænget med endnu en sæson i løbet af sommeren 2016.