Dicte ligner en succes for TV2 og Iben Hjejle

TV2 har haft mere end svært ved at leve op til DR’s dramasucceser som Borgen og Forbrydelsen. Der er forsøgt med Desperate Housewives-pendanten Lykkevej og skrappe seriemordere i Den som Dræber, men ingen af dem havde samme gennemslagskraft, som den nye krimiserie, Dicte ser ud til at have. I hvert fald hvis man ser på seertallene fra første afsnit.
I Dicte spiller Iben Hjejle en kriminalreporter, der forlader hovedstaden og flytter hjem til Århus, efter hun og hendes mand er gået fra hinanden. Ikke så snart er Dicte landet i Århus, før hun kommer helt tæt på en stor historie om rugemødre fra Østeuropa, som hun føler sig personligt investeret i.
1,4 millioner danskere så med på første afsnit af Dicte, der blev sendt på TV2 i mandags. Og det er flere end til nogen af de seneste tre serier, som stationen har forsøgt sig med.
– Vi danser på bordene lige nu. Det er fantastisk dejligt, at seerne har taget så godt imod Dicte. Med Dicte ville vi lave en moderne, begavet og spændende krimi, der river én med. Det, synes jeg, er lykkedes i den grad, siger TV2’s programdirektør Palle Strøm.
Dicte har fået blandede anmeldelser, men dog generelt ros for at flytte handlingen væk fra Storkøbenhavn. Serien er baseret på bestsellerforfatter Elsebeth Egholms romaner om journalisten Dicte Svendsens liv i Aarhus. Hver roman indeholder en afsluttet krimihistorie og danner ramme for to afsnit i serien.
Udover Iben Hjejle spiller Lars Brygmann, Peter Schrøder, Lars Renthe og Lene Maria Christensen store roller i serien, der foreløbig kommer til at fylde 10 afsnit.
Dicte løber over din tvskærm hver mandag aften klokken 20.00, og herover kan du se en kort trailer for det kommende afsnit 2, der bliver sendt mandag den 14. januar.
Seertal: Hvor mange så med på TV2 seneste dramaserier?

  1. Dicte (2013): 1,4 mio
  2. Den som Dræber (2011): 1 million
  3. Lærkevej (2009): 860.000
  4. Rita (2012): 840.000