Dicte skal vende tilbage på TV2

Iben Hjejle har formået at trække så mange seere til dramaet Dicte, at TV2 har bestilt en sæson mere af serien. Den skal rulle over skærmen i 2014.
Med sine 1,2 millioner seere i snit er Dicte den største serie-succes på TV2 i fem år, efter smuttere som Den Som Dræber og  Lærkevej, så det er ikke mærkeligt, at TV2 vil have mere.
– Dicte er en rigtig TV 2-serie, som jeg ser det. Spændende, begavet og noget, man kan samles om – og med Iben Hjejle og et hold skuespillere, der spiller helt suverænt. Dicte er en stor succes, som vi selvfølgelig vil lave mere af, siger TV2s programdirektør, Palle Strøm.
Men før det bliver til mere Dicte, skal TV2 have premiere på en ny sæson af skolelærer-komedien Rita, hvis største bedrift nok er at blive solgt til USA, hvor der bliver lavet en remake.
Produktionselskabet Miso Film, der laver Dicte for TV2, er allerede godt i gang med udviklingen af den nye sæson. Sæson 1 var baseret på Elsebeth Egholms bøger om journalisten Dicte Svendsen. Men det forlæg er brugt op i løbet af første sæson, så hovedforfatterne Dorte W. Høgh og Ida Maria Rydén skal til at finde på nye fortællinger for at lave en sæson mere af serien.
Den første sæson af Dicte lever højt på dansk dramas gode navn i disse år. I Sverige trækker Dicte 900.000 seere til hver mandag på SVT1 og det har angiveligt vagt opsigt i udlandet, lyder det fra Miso Films Peter Bose.