DR lukker seriekanalen DR HD

DR åbnede i sin tid DR HD for at være en teknologisk driver i udbredelsen af HD kanaler i Danmark. Siden blev DR HD centrum for gode serier på licenskanalerne. Men det er slut nu.
For udbredelsen af HD kanaler er gået så godt, at der ikke mere er behov for DR HD.
Det er kun 9 måneder siden DR HD opfandt konceptet DR MAMA, som havde hjemme på DR HD, og som stod for at vise mange gode tvserier. Også det koncept er det nu slut med. De skriver DR Prese.
DR MAMA har ellers stået for at vise gode serier, som The Waling Dead, Parks And Recreation og Glee, som ikke kan ses andre steder på dansk tv.
MAMA har samtidig fået kritik for ikke at ramme målgruppen, som var de 15-25 årige, og konceptet fik aldrig rigtig mange seere. DR HD har også længe været en underlig blanding af tv om hvordan man flytter en stor bygning eller en togtur tværs over Danmark, krydret med film og serier.
Men det er ikke sikkert det er helt slut med gode serier på DR. For samtidig med afviklingen af DR HD vil DR åbne den nye kanal DR3, som skal vise underholdning, fiktion og fakta til målgruppen mellem 15 og 39 år. Og her vil DR MAMAs indhold angiveligt genopstå i en eller anden form.
DR lukker også nyhedskanalen DR Update, og deler børnekanalen Ramasjang op i to; en til de helt små og en til de lidt ældre. Ressourcerne fra Dr Update flyttes til DR2, som bliver mere aktuel og nyhedsfokuseret – og som skal sende 24 timer i døgnet.
Omlægningen af kanalerne sker i 2013.