Dramaserien Homeland blev den store Golden Globe vinder

Homeland handler om den amerikanske soldat Nicholas Brody, der kommer hjem fra Irak efter at have været forsvundet i otte år. Han vender hjem til USA som en krigshelt, men den kvindelige CIA officer mistænker ham for at arbejde for terrorister, frem for at blot heldigvis at være undsluppet med livet i behold.
Hovedrollen som soldaten Brody spiller Damian Lewis – nok bedst kendt som Richard Winters fra krigsserien Band Of Brothers. Den kvindelige CIS analytiker, der mistænker Brody for at gå terroristernes ærinde, spilles af Claire Danes.
Det gør hun så godt, at hun fik prisen som bedste skuespillerinde i en dramaserie, ved søndagens Golden Globe uddeling i Hollywood. Homeland fik også prisen som årets bedste dramaserie, og det på trods af, at serien kun har været på skærmen siden efteråret 2011. Der har faktisk kun været sendt 12 afsnit.
Prisen for bedste skuespiller i en dramaserie gik ikke til Damian Lewis fra Homeland, men til en anden velkendt tvskuespiller. For det var Kelsey Grammer, som er kendt fra komedierne Sam’s Bar og Frasier, der fik prisen for sin nye rolle som Chicagos borgmester i serien Boss.
Du kan se Homeland på DR 1 hver onsdag aften klokken 22.