Du bestemmer handlingen i The Simpsons

Sæsonens sidste afsnit af The Simpsons bød på en romance mellem to af seriens faste karakterer – seerne bestemmer, om de skal blive sammen eller ej.
The Simpsons har netop afsluttet sin imponerende 22. sæson på Fox. Da denne omgangs sidste afsnit i søndags løb over de amerikanske tvskærme, var det med en særpræget afslutning. I et forsøg på at skabe en endnu større opmærksomhed og forventning til efterårets nye sæson, lader seriens skabere nemlig handlingen af det første afsnit i den næste sæson være op til dig.
I selve afsnittet opstår en hed romance mellem det umiddelbart skæve par Ned Flanders og Barts lærerinde, Edna Krabappel. Ned slås med voldsom jalousi over Ednas ukristeligt mange forhold til en lang række af Springfields mænd, og med Homers (på sin helt egen måde) særprægede hjælp prøver Ned at beslutte, om det er noget han kan leve med.
Men inden man rigtig finder ud af, om de alligevel får det til at virke eller ej, bliver afsnittet afbrudt af Marge og Homer, der fortæller, at det nu er op til dig, seeren, at bestemme, om Edna og Ned skal være sammen eller gå hvert til sit.
De opfordrer derfor alle seere til at gå ind på tvseriens hjemmeside, hvor der er oprettet en afstemning om, hvorvidt Edna og Ned skal være et par eller ej. Resultatet af afstemningen bestemmer således handlingen i det næste afsnit af The Simpsons, der i næste sæson runder imponerende 500 episoder.
Et interessant interaktivt twist, der lægger op til debat omkring seernes mulighed for at bestemme handlingen i serier. Interessant, nytænkende og regelbrydende – men ikke desto mindre uhensigtsmæssigt i andre sammenhænge.
Derfor kan man alligevel sagtens forestille sig, at manøvren vil blive brugt i tilsvarende serier fremover.