Stjernebesat Titanic-serie begynder at tage form

Historien om Titanic har vi efterhånden hørt et par gange – og næsten altid med samme fortælling og altid med samme slutning.
Den legendariske luksusliner blev lavet i nordirske Belfast fra 1908-1912 af skibsværftet Harland and Wolff for det store White Star Line rederi. Resten af historien om det tragiske forlis natten mellem den 14. og 15. april 1912 på jomfrurejsen fra Southampton til New York kender vi alle.
Nu er der imidlertid en ny europæisk tvserie på vej om det enorme skib, og her er udgangspunktet og vinklen for historien faktisk ny. Den multi-europæiske satsning Titanic: Blood and Steel er nemlig allerede godt undervejs og filmer lige nu i den irske hovedstad Dublin.
Med udgangspunkt i en fortælling om selve konstruktionen og tilblivelsen af den tids største dampdrevne skib, er Titanic: Blood and Steel og seriens 12 afsnit et tidsbillede på den sociale, økonomiske og politiske situation i Storbritannien i starten af forrige århundrede.
Modsat alle andre Titanic-historier så slutter Titanic: Blood and Steel faktisk med, at de i alt mere end 2.200 passagerer og besætningsmedlemmer går ombord på skibet på havnen i Southampton i det sydlige England.
 
Flot cast
På trods af at italienske RAI, der ejer distributionsrettighederne på serien, endnu ikke har lavet en aftale om visning på amerikansk TV, så har serien faktisk fået samlet et rigtig flot cast, der blandt andet inkluderer Kevin Zegers (Gossip Girl, Dawn Of The Dead), Derek Jacobi (Gladiator, The King’s Speach), Chris Noth (Sex And The City) og Neve Campbell (Vi Bli’r I Familien, Scream).
Kevin Zegers skal ifølge Perez Hilton spille en metallurgi-ekspert, der under arbejdet med bygningen af Titanic opdager nogle alvorlige fejl i de materialer, der bliver brugt.
Chris Noth skal spille pengemanden J.P. Morgan, der var den reelle ejer af både Titanic og dens søsterskib Olympic.
Derek Jacobi skal spille Lord Pirrie, der var bestyrelsesformand for skibsværftet Harland and Wolff, der byggede Titanic, mens Neve Campbell skal spille en journalist, der skal dække det sensationelle skibs første rejse.
Titanic: Blood and Steel bliver lavet i et stort europæisk samarbejde mellem blandt andet italienske DeAngelis Group og irske EPOS Films, der dog igen har masser af investorer med fra blandt andet Spanien og Tyskland, skriver Variety.
Producenterne af serien barsler ifølge Variety allerede med en opfølger til serien, en opfølger der ikke skal handle om selve rejsen, nej, men derimod om endnu 12 afsnit, der skal sætte fokus på de mange efterfølgende spørgsmål om, hvorfor det ‘usynkelige skib’ Titanic sank så relativt let og hurtigt, som det gjorde, ligesom de 12 afsnit vil sætte fokus på nogen af de mennesker, hvis skæbne det blev at overleve forliset. Udviklingen af denne miniserie er faktisk allerede i gang.
Titanic: Blood and Steel er – næppe tilfældigt – produceret med henblik på at kunne få premiere til april 2012, lige nøjagtig 100 år efter RMS Titanic på sin jomfrurejse lagde fra havn med kurs mod USA.
Og det ville da også undre, hvis ikke USA til næste år også bliver destinationen for den 30 millioner dollars dyre tvserie-produktion.