Endelig: Matt Weiner og AMC underskriver ny Mad Men aftale

Efter seje forhandlinger er det omsider lykkedes Lionsgate, AMC og Matthew Weiner at blive enige om en aftale om Mad Men’s fremtid. Der kommer mindst to sæsoner mere.
Der blev truet, der blev smækket med døre og råbt højt – og så blev de enige.
Skaberen af Mad Men, Matthew Weiner, har nu underskrevet en ny aftale med AMC om de kommende sæsoner af Mad Men; de første to er allerede bestilt af AMC, mens en tredje virker oplagt, eftersom Weiner har skrevet under for tre sæsoner.
Men det tog seje forhandlinger mellem Weiner, Lionsgate (der producerer tvserien) og AMC om længden på de enkelte afsnit, product placement og skuespiller-fyringer, før aftalen kunne lukkes. Ifølge deadline.com giver Weiner i en pressemeddelelse udtryk for, at han er tilfreds med udfaldet af forhandlingerne, som han ifølge eget udsagn forlod i vrede 4-5 gange.
– Jeg vil gerne takke AMC og Lionsgate for at blive enige om bakke om min egen såvel som hele holdets kunstneriske frihed, så vi kan fortsætte med at lave serien, som den hele tiden er blevet lavet, siger Weiner.
Ifølge deadline.com bestod en del af uenighederne i, at AMC ville skære episoderne ned til 45 minutter for derved at få mere plads til reklamer, ligesom de ville have placeret flere kommercielle produkter i selve serien og endeligt ville skære så kraftigt i budgettet, at man havde måttet fyre to skuespillere.
Aftalen er landet på, at det første og sidste af den kommende femte sæsons 13 afsnit bliver 47 minutter, som de hidtil har været, og at Weiner på de resterende 11 har mulighed for at lave to forskellige episoder på henholdsvis 45 minutter til AMC og 47 minutter til netværkets øvrige platforme, herunder Video On Demand på Internettet.
Matthew Weiner får fuld frihed til at styre product placement fremover, således at det kun kommer til at ske, når det falder fuldstændig naturligt ind i det historiske forløb, ligesom Weiner har sikret sig, at ingen skuespillere skal fyres forud for de næste sæsoner.
Som tidligere skrevet her på tvserie.dk, så er der først premiere på den nye femte sæson til marts næste år. Det forventes, at produktionen startes i juli måned.
Matthew Weiner scorer angiveligt ikke mindre end 30 mio. dollars (157,5 mio. kr.) for de tre sæsoner, som han selv kalder de absolut sidste af superserien.