Ewan McGregor forlader filmene for tv: Film handler for meget om branding

Masser af filmstjerner har efterhånden skiftet det store lærred ud med tv-skærmen. Seneste skud på stammen er Star Wars-stjernen Ewan McGregor, der skal spille hovedrollen som Chip i den kommende HBO-serie The Corrections.
Serien er baseret på en bog af Jonathan Franzen fra 2001 og den handler om et ældre ægtepar og deres tre voksne børn, hvoraf McGregor skal spille den akademisk-anlagte, men forstyrrede søn.
Første afsnit kom i kassen på 14 dage og selvom Ewan McGregor var betænkelig ved at forlade film for tv, er han glad for han gjorde det.
– Jeg gik en uges tid og sagde til mig selv; jamen det er jo tv, skal jeg lave tv? Men efter jeg mødte instruktøren, Jonathan Franzen og producer Scott Rudin var jeg på. Jeg synes simpelthen bare det er et kvalitetsprojekt.
Og netop kvalitetsprojekterne har det været småt med i filmbrancen på det seneste, mener McGregor, der savner nogle roller med kød på.
– Film om rigtige mennesker i rigtige situationer er den genre, der har det hårdest i den nuværende økonomiske situation. Det virker som om, at det de sidste tre-fire år er blevet meget sværere at finde den slags drama, siger McGregor til Collider.com.
Filmstudierne dropper mellemstore dramaer og satser på de store, populære titler, der har chance for at hive mange mennesker ind i biografsalene.
– Filmene med store budgetter er alle sammen om superhelte eller eventyr elle film for børn, hvor de brander historier vi allerede kender. Jeg er meget på udkig efter den originale idé, siger Ewan McGregor, som gælder sig til tv-rollen som Chip.
– At få muligheden for at spille en karakter i så lang tid bliver virkelig interessant. I over fire år vil jeg udforske figuren Chip i den her historie – det bliver fantastisk, fortæller Ewan McGregor.
Flere filmstjerner har også valgt at sige ja-tak til HBO og The Corrections – det tyder på at Franzens materiale holder høj kvalitet:
Maggie Gyllenhaal (Donnie Darko og The Dark Knight), Rhys Ifans (Notting Hill), Dianne West (The Lost Boys) og den fremragende Chris Cooper (American Beauty, The Bourne Identity) er således også at finde på rollelisten når The Corrections for alvor begynder.