Fringe får en sidste sæson

Til trods for vigende seertal er det alligevel lykkedes at overbevise ledelsen hos Fox om, at Fringe skal have en sidste og afsluttende sæson 5.
Som tvserie.dk forudså i sidste uge, så får Fringe en sidste sæson, der kan give kultseriens fans den afslutning, som Fox synes, at de og serien fortjener efter god og tro tjeneste. For på trods af at seerne har svigtet, så har ledelsen hos Fox sammen med de amerikanske tv-kritikere altid været meget begejstrede for Fringe.
12 tvserier på vippen – hvad lukker og hvad fortsætter. Læs her.
Generelt er Fox begejstrede for det meste, som Fringe bagmanden J.J. Abrams producerer (LOST, Alias, Felicity), hvilket amerikanske medier også erklærer en væsentlig del af årsagen til, at Fringe altså ikke allerede forlængst er blevet lukket efter et par sæsoner med faldende seertal.
– Fringe har altid været et projekt, som jeg har været virkelig stolt af, og jeg deler fansenes store begejstring for showet, siger chefen for Fox Entertainment, Kevin Reilly, ifølge Deadline.com.
Dog er det allerede nu meldt ud, at de bestilte 13 afsnit, der kommer til at udgøre Fringe sæson 5, også bliver de uigenkaldeligt sidste af science fiction serien. Længe så det dog ud til, at økonomien ville spænde ben for de sidste 13 afsnit.
Forlængelsen var nemlig også afhængig af, at Fox fik lavet nye aftaler med warner Bros. Studio og J.J. Abrams’ Bad Robot, der sammen producerer serien for Fox. Ellers kunne økonomien ganske enkelt ikke hænge sammen.
– Vi taber rigtig mange penge på Fringe – og vi er ikke i den her branche for at tabe penge, så vi prøver at forhandle os frem til et beløb, der giver så meget mening, at vi kan fortsætte serien, sagde Kevin Reilly tidligere på året.
Og det er altså lykkedes nu efter et par måneders forhandlinger parterne imellem.
– Vi er vildt begejstrede og meget taknemmelige over at Fox – og vores fans – har gjort det umulige muligt: Fringe fortsætter med en femte sæson, der giver serien mulighed for at slutte på en vild og spændende måde, siger J.J. Abrams, der altså producerer Fringe – også efter sommerferien.