Game of Thrones sæson 3: Bliv opdateret med en 7-punkts miniguide

I aften tager HBO hul på visningen af den trejde omgang af fantasyserien Game Of Thrones. Det betyder, at du kan se de helt nye afsnit online på HBO GO herhjemme kort efter.
Men Game Of Thrones er ikke den mest let tilgængelige serie. Der er masser af intriger, endnu flere personer og et stort univers at holde styr på.
Så her er hvad du skal vide, for at være helt klar til sæson 3 af Game Of Thrones.

Forhistorien i Game Of Thrones:

 • Game Of Thrones finder sted i landet Westeros, hvor flere magtfulde familier slås om retten til at sidde på Jerntronen og herske over hele landet.
 • I Westeros kan årstider vare årevis, og nu er vinteren på vej. Det betyder en invasion af is-zombier, der kan bryde gennem den beskyttende mur mod nord, hvornår det skal være. Men det ved flertallet i Westeros intet om, de har fokus på politiske magtspil.
 • De tre vigtigste familier i Westeros er:
  De rige og magtsyge Lannisters, der lige nu sidder på tronen med unge Kong Joffrey.
  Den hæderlige familie Stark fra det nordlige Weesteros, hvis overhoved blev dræbt af Kong Joiffrey i sæson 1. Det udløste den nuværende krig i landet.
  Den bandlyste familie Targaryen, hvoraf kun prinsessen Daenerys er tilbage. Hun planlægger et voldsomt comeback for sat gøre krav på jerntronen.

Hvor er hovedpersonerne i begyndelsen af sæson 3 af Game of Thrones?

 • Familien Stark er spredt for alle vinde. Det unge overhoved Robb fører krig mod familien Lannister, hans lillebror Brann, der er invalid, gemmer sig i skovene og halvbroderen Jon Snow (The Stark Bastard) er med vagtbrigaden The Night Watch nord for den vigtige mur for at infiltrere en vild krigerstamme. Den ældste søster Sansa var på vej til at blive gift med Kong Joffrey men bliver nu holdt fanget på slottet i stedet, mens den yngste søster Arya er stukket af fra slottet og er på flugt med hjælp fra en snigmorder. Den adopterede Stark-bror Theon Greyjoy har forrådt familien og overtaget Stark-slottet Winterfell. Tywin Lannister er overhovedet i Lannister-familien og feltherre i krigen mod Robb Stark. Kong Joffrey er en egenrådig og barsk konge over Westeros fra slottet i Kings Landing og hans mor Cercei er på slottet hvor hun prøver at styre den unge konge. Hendes bror Jamie (Nikolaj Coster-Waldau) var krigsfange hos familien Stark, men han er nu på flugt fra dem. Og dværgen Tyrion har mistet sin plads som Kongens højre hånd, selvom han forsvarede tronen mod et angreb i slutningen af sæson 2.Daenerys Targaryen vandrer med sin bodyguard og resterne af Dothraki-stammen i det fjerne land Essos og har fundet hvile i havnebyen Qarth. Hendes hemmelige våben er tre drager, som hun opfostrer. I slutningen af sæson 2 bliver dragerne stjålet fra Danerys, men hun finder tyvene og slipper dragerne løs på dem. Dragerne er et levn fra gamle tider og var regnet for uddøde – de er et magtfuldt våben, som Daenerys håber kan skaffe hende tronen, når hun når tilbage til Westeros.

Hvad ellers?

 • I slutningen af Game Of Thrones sæson to angreb en fjerde konge hovedbyen Kings Landing for at overtage tronen. Det var Stannis Baratheon, bror til den konge som sad på tronen før Joffrey. Stannis er under indflydelse af den mystiske troldkvinde Melisandre, der vil have ham til at tilbede en ildgud, for at få store kræfter. Men hele Stannis flåde blev udslettet i et mægtigt slag ved Kings Landing i slutningen af sæson 2 af Game Of Thrones.

HBO sender Game Of Thrones i aften amerikansk tid og så vil det første afsnit i sæson 3 være tilgængeligt på HBO GO i løbet af nogle timer efter premieren.