Glee-stjerne skal være vært for uddelingen af tv-Oscars

Den fornemste tv-pris en tvserie kan vinde, hedder Emmy’en. I år bliver de gyldne statuetter delt ud af en af stjernerne fra hit-tvserien Glee, der handler om en flok high-school teenagere, der optræder med skolens show-kor.
Vært for Emmy-uddelingen bliver Jane Lynch, der spiller Sue Sylvester i Glee, og som i øvrigt har en lang karriere i film og tvserier. Hun har spillet større roller i tvserierne Boston Legal, The L Word og den undervurderede, men ret underholdende, Party Down.

Jane Lynch vandt selv en Emmy sidste år for rollen som Sue Sylvester i Glee, og hun har tidligere været nomineret til en Emmy for sin rolle som psykiater i tvserien Two And A Half Men.
– Jeg ser rigtig meget frem til at være vært for Emmy-uddelingen. Jeg ser frem til at synge, danse og til at møde op i min fineste træningsdragt, siger Lynch i en pressemeddelelse.
Pris-uddelingen finder sted den 18. september og bliver sendt direkte på tvkanalen Fox, som også sender Glee. De fire store tvstationer, CBS, NBC, ABC og Fox skiftes til at stå for at producere og vise Emmy-uddelingen.
– Jane var mit første og eneste valg som vært for dette års Emmy-uddeling, så jeg er meget glad for hun sagde ja, siger Mark Burnett, der står for at producere Emmy-uddelingen i år.
Den 14. juli bliver det afsløret hvem der er nomineret til de fornemme priser i år.
I 2009 var Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) i front for uddelingen, og sidste år blev Emmy-uddelingen sendt på NBC, hvor stationens talkshow-vært, Jimmy Fallon (SNL), stod i spidsen for løjerne.
Jimmy Fallon lavede en del parodier på Glee i sit talkshow i 2010 og derfor var det naturligt, at hans lille åbnings-sketch til Emmy-uddelingen sidste år handlede om netop de syngende teenagere. Og der var Jane Lynch også med på scenen.
Ud over Fallon, Lynch og en håndfuld af stjernerne fra Glee, er Tina Fey (30 Rock), Jon Hamm (Mad Men) og mange flere kendte med i åbningen af sidste års prisuddeling – se klippet her: