Her er de vigtigste serier der får mindst én sæson mere

Her er de vigtigste serier, der er blevet fornyet og forlænget med flere sæsoner i 2023. Er din favorit på listen?

Her er de vigtigste serier der får mindst én sæson mere
Keri Russell som The Diplomat på Netflix

Selvom mange serier ikke finder et publikum og lider en stille død, så er der heldigvis mange, der får flere afsnit. En pæn portion af nye serier er allerede blevet forlænget med nye sæsoner i 2023.

Her er listen over de vigtigste - er din favorit på listen?

Abbott Elementary sæson 3

Det er småt med store sit-com hits i de her år, men et af de bedste bud er lærer-komedien Abbott Elementary, der i begyndelsen af 2023 blev forlænget med en tredje sæson. I Danmark kan Abbott Elementary ses på Disney+, der lige nu har begge de to første sæsoner.

Big Mouth sæson 8

Netflix' animerede pubertets-komedie er blevet fornyet så den får en ottende og sidste sæson på streamingtjenesten.  Forlængelsen gør Big Mouth til den længst kørende originale Netflix-serie, når den i 2024 overhaler Grace & Frankie, der fik syv sæsoner.

Bobs Burgers sæson 14 og 15

Hvor Netflix har Big Mouth har Disney+ Bob Burgers, der nu får både en 14 og en 15 sæson på tvkanalen Fox, hvor den kører i USA. Disney+ har 12 sæsoner af Bobs Burgers lige nu, så vi kan nok forvente at se yderligere tre sæsoner komme til med tiden.

Citadel sæson 2

Amazon Prime Videos stort opslåede spion-thriller, Citadel, er også fornyet med endnu en sæson. Citadel skulle angiveligt have trukket særdeles mange seerere uden for USA og der er allerede planer om spin-offs i andre lande. Men nu er den amerikanske version, der har James Marsden og Priyanka Chopra i de bærende roller, fornyet med endnu en sæson.

Cobra Kai sæson 6

Fortællingen om hvad der skete med Johnny Lawrence efter han tabte karatekampen mod Daniel LaRusso i Karate Kid-filmen, debutede som en original serie på YouTube, hvor den fik to sæsoner inden den lukkede. Efter det skete blev Cobra Kai samlet op af Netflix, hvor den har fået yderligere tre sæsoner - og nu altså endnu én, så den kommer op på seks sæsoner i 2024.

The Diplomat sæson 2

Netflix fik et mindre hit med Keri Russell-serien The Diplomat i 2023 og nu får den serie også en sæson mere. I The Diplomat spiller Keri Russell den nyudnævnte amerikanske ambassadør til Storbritannien, der kort inde i sit nye embede lander i - og begynder at optrevle -  et internationalt plot.

Fubar sæson 2

2023 var også året hvor Arnold Schwarzenegger dukkede op i en serie på Netflix. Det skete i den noget sløje Fubar, der er et spoion-eventyr om en CIA agent (Schwarzenegger), der er på nippet til pensionen, da han opdager en familiehemmelighed, der tvinger ham tilbage på jobbet. Det kan han så passende folde ud i endnu en sæson.

The Last of Us sæson 2

HBO fik et af 2023's tidlige hits med serie-udgaven af Playstation spillet The Last of Us. Historien om Ellie og Joel, der er på flugt tværs over et post-apokalyptisk USA, dominerede serie-samtalerne i begyndelsen af året. Og det stod ret hurtigt klart, at også fortsættelsen af spillet skulle filmatiseres. Skal man tro seriens skaber, Craig Mazin, bliver det dog en større opgave end den første sæson, så det er ikke sikkert vi ser mere til The Last of Us før i 2025. Men sæson to ér på vej.

A League of Their Own sæson 2

Amazon Prime Video genoplivede Tom Hanks-filmen om baseball under anden verdenskrig som serie i 2023 og den har trukket seere nok til at den får en sæson mere. Men det bliver en kort én af slagsen. Nærmere en afrunding end en hel sæson, hvis man skal tro deadline.com. Serien får endnu fire afsnit, der runder serien af.

The Morning Show sæson 4

Kører The Morning Show endnu?, hører man næsten sig selv sige. Og svaret er åbenbart ja. Apple tv+ serien, der var blandt de første på Apples streamningtjeneste, er nået til den fjerde sæson af fortællingen om hvordan Jennifer Aniston og Reece Witherspoon navigerer livet som værter på et anløbent morgen-tv program. Sæson 3 af The Morning Show får premiere i efteråret af 2023.

The Night Agent sæson 2

Netflix har ramt streming-publikummet med The Night Agent, som debuterede i 2023. Faktik var serien så populær, at Netflix annoncerede sæson 2 allerede dagen efter sæson 1 debuterede på tjenesten. Sæson to af The Night Agent får 10 episoder.

1923 sæson 2

Harrison Ford og Helen Mirren spiller de to hovedroller i 1923, der er en forløber til Taylor Sheridans monsterhit af en moderne cowboy-serie, Yellowstone. Og mens Yellowstone ser ud til at synge på sidste vers efter sæson fem, fordi Kevin Costner ikke længere vil være med, så får 1923 en sæson mere. Lige nu er seriens forberedelser pauset på ubestemt tid af den verserende tv-forfatterstrejke i USA, men det er planen, at der kommer en sæson mere.

Outlander sæson 8

Outlander får en sidste tur i manegen med en ottende sæson på 10 afsnit. Og selvom det er vemodigt at sige farvel Claire og Jamie, så er der trøst at finde i den nye spin-off prequel, Blood of my Blood, der netop har fået grønt lys. Og så kan du stadig se frem til den forlængede syvende sæson, der er på hele 16 afsnit, som får premiere i sommeren 2023.

Poker Face sæson 2

Rian Johnsons crime-of-the-week-serie på Netflix får en sæson mere. Natasha Lyonne spiller hovedrollen som Charlie Cale mens resten af seriens første sæson var proppet med gæsteoptrædender. Det bliver den næste nok også.

Shrinking sæson 2

Apple tv+ står bag en af 2023 bedste komedier med psykolog-serien Shrinking, der har Jason Segel (How I Met your Mother), Jessica Williams (Book Smart) og Harrison Ford i de største roller. Shrinking, der er lavet af Ted Lasso stjernen Brett Goledtein og Bill Lawrence (Scrubs) er officielt fornyet med sæson 2.

Silo sæson 2

Den stort anlagte sci-fi serie Silo på Apple tv+ får også lov at få en sæson mere. Rebecca Ferguson, Tim Robbins og rapperen Common har hovedrollerne i fortællingen om en mystisk underjordisk silo fuld af mennesker, der har fået at vide at verden udenfor er giftig. Men er den det?

The Simpsons sæson 35 og 36

Yep, The Simpson bliver ved og ved. Serien debuterede i 1989 og fik fast plads på skærmen i 1990 hvor den har været fast inventar lige siden. Historien om Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie har så universel appeal, at den ser ud til at være ustoppelig. Og nu får den to år mere.

The Terminal List sæson 2

Chris Pratt sprang fra tv-skærmen og rollen i Parks And Recreation til det store lærred i Guardians of the Galaxy og den nye serie af Jurassic Park-film. Men nu springer han tilbage til tv. Efter pæn success med første sæson af serien The Terminal List bliver den fornyet med sæson 2. Samtidig har Amazon sat gang i en prequel til The Terminal List, som får Taylor Kitch (Friday Night Lights) i hovedrollen.

That 90s Show sæson 2

That 70's Show har gået sin sejrsgang på forskellige streamingtjenekser, men den er gået så godt på Neflix, at tjenesten bestemte sig for at lave en efterfølger, som fik premiere i 2023. I That 90's Show bliver Donna og Erics datter sendt på sommerferie hos bedsteforældrene Red og Kitty i Point Place. Og hun finder nye venner i den samme kælder, hvor hendes forældre fandt dem i den original serie.

Wednesday sæson 2

Jenny Ortega fik sit helt store gennembrud som Wednesday på Netflix i 2023. Og der var vel aldrig rigtig tvivl om at hun og serien ville vende tilbage i endnu en sæson. I løbet af bare en måned blev Wednesday set i mere end en milliard timer på Netflix. Den er kun overgået af Stranger Things på Netflix-platformen. Og nu kommer der så en sæson mere.

You sæson 5

Ja, Netflix-hittet You får en sæson mere. Men det bliver også den sidste. You debuterede på den amerikanske tvkanal Lifetime, inden den flyttede til Netflix og populariteten eksploderede efter første sæson. De senere sæsoner har ikke helt holdt den samme damp som de tidlige, og nu slutter det hele i en femte og sidste omgang.

Kilde: Deadline.com