Jerry Seinfeld: Der er ingen Seinfeld forbandelse

Komedieserien Seinfeld er en af alle tiders mest sete og elskede tvserier. Selvom serien ikke handlede om noget og karaktererne ofte opførte sig uhæderligt, så kiggede millioner med hver eneste uge af de ni sæsoner som serien varede.
Helt så meget held har de medvirkende fra komedien ikke haft med deres følgende projekter. Og derfor er begrebet Seinfeld-forbandelsen blevet brugt om Jason Alexander, Michael Richards og Julia Louis-Dreyfus’ manglende succes efter de var færdige med Seinfeld. I hvert fald set i forhold til den gigantisk succes som Seinfeld blev.
Men det er noget pjat, siger Jerry Seinfeld, selvom han gerne lægger navn til.
– Lad mig bare sig om Seinfeld-forbandelsen, at jeg er fan af alt hvad der er opkaldt efter mig, siger komikeren i talkshowet Watch What Happens Live.
– Men der var aldrig nogen Seinfeld-forbandelse, fordi Larry David (medskaber af Seinfeld) har gjort det så godt. Jeg har gjort det godt. Og The New Adventures Of Old Christine gav Julia en Emmy-statue. Så den forbandelse er ovre, siger Jerry Seinfeld.
Larry David fandt på Seinfeld sammen med Jerry Seinfeld og har efterfølgende haft stor succes med sin egen serie, Curb Your Enthusiasm, hvor han både skriver serien og spiller hovedrollen.
Men Jason Alexander fik aldrig held til at slå igennem med sin egen serie. Han forsøgte med komedien Listen Up, der fik en enkelt sæson, og siden har han fortrinsvis vist sig på tv i små gæsteroller i andre serier. Siden Seinfeld er Michael Richards nok mest husket for en racistisk joke i et stand-up show, som gjorde, at medierne hængte ham ud i ugevis.
Julia Louis-Dreyfus har haft pæn succes med serierne The New Adventures Of Old Christine og den nye komedie Veep, hvor hun spiller den amerikanske vice-præsident, har netop fået grønt lys til sæson 2.
Jerry Seinfeld har haft stor succes med sine stand-up shows siden Seinfeld. Ved siden af har han lavet et par film, og udviklet nogle tvshows; senest reality-serien The Marriage Ref, som dog lige er blevet lukket.