Jon Hamm: Jeg var langt fra førstevalg som Don Draper i Mad Men

Jon Hamm fik sit gennembrud i rollen som Don Draper. Før den rolle var Hamms CV fyldt med små roller som dem han havde i Gilmore Girls og Heksene fra Warren Manor.
Men det var lige før det aldrig var blevet til et stort gennembrud for Jon Hamm, for han var langt fra førstevalg i rollen, afslører han selv.
– Jeg startede, helt ærligt, i den aller nederste bund af listen, siger Jon Hamm.
Førstevalget til rollen var skuespilleren Thomas Jane. Men ham kunne folkene fra Mad Men ikke få, for han laver ikke tv, var beskeden.
– Ingen vidste hvem jeg var. Folkene der castede roller anede hvem jeg var. Jeg var ikke på nogen som helst lister. Sjovt nok mener jeg de spurgte efter Thomas Jane, men han laver ikke tv, fik de at vide, fortæller Hamm.
Det betød, at Jon Hamm rykkede langt nok op ad listerne til at få rollen. Og Thomas Jane tog efterfølgende hovedrollen i HBO’s tvserie Hung.
Men selvom Jon Hamm er taknemmelig for gennembruddet, forstår han stadig ikke hvorfor Mad Man blev så stort et hit.
– Hvis man ser isoleret på det, er der ingen grund til at den serie skulle blive et hit. Den vises på en kanal, der ikke har tradition for dramaserier. Folk kom forbi for at se genudsendelser af Die Hard eller sådan noget. Og det er tilmed en tænke-serie, og det er jo ikke det mest populære i vores nuværende kulturelle situation, siger Jon Hamm.
Jon Hamm har siden rollen som Don Draper fået masser af filmroller, været med i flere afsnit af komedieserien 30 Rock og været flere gange vært for Saturday Night Live.
Se for eksempel Jon Hamm i rollen som forbandelsen Sergio i denne sketch fra Saturday Night Live: