Kim Jong-ils død bliver skrevet ind i komedien 30 Rock

I den nye sæson af 30 Rock skal den afdøde Nordkoreanske diktator Kim Jong-il spiller en mindre rolle. I hvert fald vil hans død blive skrevet ind i serien, fortæller en af 30 Rocks producere, Robert Carlock.
I den seneste sæson af 30 Rock blev Jacks (Alec Baldwin) kone Avery (Elizabeth Banks) kidnappet af netop Nordkoreas kære – og nu afdøde – leder.
Derfor er det naturligt at serien bruger ldit tid på at nævne Jong-ils bortgang, mener Robert Carlock.
– Jacks kærlighedsliv er kompliceret og er ved at blive endnu mere indviklet fordi Avery vist teknisk set er Kim Jong-ils kone nu, siger Robert Carlock til ugebladet Us Weekly.
Det var allerede planen at bruge nogle kræfter på Nordkorea i den kommende sjette sæson af 30 Rock, men nu er der altså endnu en anledning. Men faktisk var 30 Rock folkene bange for de allerede havde ødelagt det for sig selv.
– Vi er gået lidt tilbage for at tjekket manuskripterne for sæson 6, fordi vi har allerede optaget otte eller ni afsnit. Heldigvis havde vi ikke refereret til Kim Jong-il i de optagelser, men bare til Nordkorea generelt, siger Robert Carlock.
Det er den kvindelige komiker Margaret Cho som spiller Kim Jong-il i 30 Rock, men der er endnu ikke sluppet noget ud om hvorvidt hun skal gentage rollen i sæson seks. 30 Rock sæsondebuterer senere end vanligt, fordi hovedrolleindehaver og hovedforfatter Tina Fey netop har været gravid.