Forhandlinger udsætter femte sæson af Mad Men

Langvarige kontraktforhandlinger har foreløbigt forsinket optagelserne til den femte sæson af den superpopulære amerikanske dramaserie, Mad Men.
Den forventede sommer-premiere på de første afsnit af femte sæson af den prisbelønnede tv-serie Mad Men ser nu ud til at blive udskudt.  Det er langtrukne forhandlinger mellem seriens skaber Matthew Weiner, netværket bag (AMC) samt studiet, det store Lionsgate, der ligger bag forsinkelsen af hele produktionsplanen.
Ifølge Entertainment Weekly skyldes de endnu resultatløse forhandlinger, at alle tre parter ønsker en større bid af den økonomiske kage for deres del af arbejdet med den nye sæson. Med andre ord en ganske klassisk situation, der ofte opstår, når man pludselig står med en succes på hånden.
Mad Men serien, der har vundet imponerende 13 Emmy statuetter samt en Golden Globe, udspiller sig i 1960’erne og handler om reklamebureauet Sterling Cooper, der ligger på Madison Avenue (deraf navnet Mad Men) i New York.
Dramaseriens første fire sæsoner – som Politikens anmelder Henrik Palle gav karakteristik af “en ny generations Matador – på amerikansk” – har fået masser af kritiker-roser, særligt for den historiske nøjagtighed, de fantastiske karakterer og den følgende høje fascinationsværdi samt hele den atmosfære, som den bringer seeren i.
Hvornår optagelserne, der ved de foregående fire sæsoner er påbegyndt i april eller maj, endelig kan komme i gang, er svært at spå om. Så ‘stay tuned’ for seneste nyt!