Læner dramaserien Bones sig op af lukning?

Dramaserien Bones handler om FBI agenten Ceely Booth og den retsmedicinske antropolog Temperance Brennan, kaldet Bones, som sammen opklarer mord. Det har de nu gjort i seks sæsoner. Men selvom der er under en måned til de amerikanske tv-stationer præsenterer deres programmer for den kommende tv-sæson, har Bones stadig ikke fået grønt lys til endnu en sæson.
Nu har tvserien fået den glædelige forhindring, at Emily Deschanel, der spiller Dr. Brennan er blevet gravid ude i virkelighedens verden. Det får indflydelse på hvor mange afsnit hun kan være med i, i en eventuel syvende sæson. Seriens showrunner, Hart Hanson, tror dog stadig på en fornyelse af serien – det kræver bare nogle justeringer i forhold til den normale sæsonlængde på 22 afsnit.
– Måske laver vi nogle afsnit helt uden Emily, eller også lukker vi måske ned for produktionen når hun ikke kan være med, og ender med 16 eller 18 afsnit. Vi snakker om flere scenarier men i sidste ende vil FOX (som sender Bones, red.) byde ind med deres vigtige input, siger Hanson til The Hollywood Reporter.
Den 15. maj vil de store amerikanske tvstationer løfte sløret for deres program-sammensætning for efteråret 2011 og foråret 2012. Så der skal der være taget en beslutning om Bones’ fremtid.
Det seneste afsnit af Bones trak 11,5 millioner seere, men med til historien hører, at afsnittet blev sendt lige efter monster-populære American Idol, hvilket burde levere mange seere til tvserien. Selv uden Idol-indløb trak serien i gennemsnit 10.8 millioner seere i sæson 4. Det faldt til lige over 10 millioner i sidste sæson, så trenden er nedadgående. Til sammenligning trækker den mest populære dramaserie på amerikansk tv, NCIS, knap 20 millioner seere uge efter uge.
Måske må Bones-holdet sidde på kanten af stolen og vente på svar helt op til præsentationen af næste års serier før de har vished for om Bones fortsætter.
Herhjemme bliver Bones for tiden vist på Tv3 og Tv3+, der lige nu viser afsnit fra  sæson 3 og 4.