London-uroligheder bremser Sherlock-optagelser

De seneste dages kraftige uroligheder i en lang række engelske storbyer, der har fået fredelige byer til at ligne reelle krigszoner, har nu bremset optagelserne til den populære britiske nyfortolkning af de klassiske Sherlock Holmes historier.
Ifølge Hollywood.com har holdet bag serien måtte aflyse færdiggørelsen af de scener, de allerede er i gang med at optage til seriens anden sæson.
Seriens medskaber Mark Gatiss er rystet over de voldsomme uroligheder, der siden weekenden har hærget flere af de største byer i England. Men at det også skulle komme til at gå udover optagelserne til Sherlock, havde han ikke lige set komme.
– Det er en helt ny oplevelse for mig. Vi har ufærdige scener takket være dem der plyndrer. Ufattelige tider, skrev Gatiss således på sin Twitter i tirsdags ifølge Hollywood.com.
Sherlock, der har Benedict Cumberbatch (Atonement, Amazing Grace) og Martin Freeman (Shaun of the Dead, Hitchhikers Guide to the Galaxy) i hovedrollerne som Sherlock Holmes og Dr. Watson, fik stor succes i især England, til trods for at den første sæson kun er på beskedne tre afsnit.
Serien er en modernisering af Sir Arthur Conan Doyles berømte historier om den excentriske og ekstremt selvsikre detektiv Sherlock Holmes og hans faste makker, Dr. Watson, der i den nye udgave, der foregår i det 21. århundrede, er tidligere soldat og læge.
Når roen engang atter har lagt sig over London og holdet får fred til at filme de resterende scener, forventes det at den nye sæson, der ligeledes blot består af tre afsnit, får britisk premiere senere i år.
Den første sæson blev sendt på DR1, hvor vidt den nye også gør, vides endnu ikke.
Foto: (c) Hartswood Films / BBC