Lund længe leve! Briterne jubler efter finalen på Forbrydelsen

Så har briterne set det sidste til Sarah Lund og den islandske sweater for den her gang. I går løb sidste afsnit over skærmen i England, og afslørede Vagn som manden bag mordet på Nanna Birk Larsen.
Men det ser ud til at BBC har gjort klogt i allerede at investere i Forbrydelsen 2, for de britiske fans har i den grad taget DR-dramaet til sig, på trods af den er sendt på dansk.
I avisen the Guardian har tv-anmelderen Vicky Frost fulgt serien hele vejen og hun er imponeret over hvordan historien sluttede. Hun kalder afslutningen på serien førsteklasses, og kommentarerne på bloggen bakker hende op.
– Et fænomenalt tv-bidrag fra Danmark, hvilke fantastiske skuespillere I har. Vi bør ikke være så afhængige af tvserier fra USA, når så fremragende historier kan findes andre steder. Kom så med sæson 2, skriver Sharon på The Guardians hjemmeside.
De samme toner går igen i de andre kommentarer.

– Min første tanker er at det var en god slutning på en fantastisk tvserie. Alt for ofte skuffer slutningen, men her var den i tråd med resten af serien, mener Linzsw.
– Jeg kan ikke huske sidste gang jeg var så naglet til mit tv, men det var det hele værd. Meyer er virkelig død, snøft. Længe leve Lund, skriver Jollyrodgers.
BBC har haft over 500.000 seere I snit til visningerne af Forbrydelsen, derfor har BBC også allerede bestilt Forbrydelsen 2. Og det tyder på der er en masse nye fans der gælder sig til den løber over skærmen.