Mad Men sæsondebuterer med rekordhøje seertal

Halvandet års ventetid er endelig forbi: Søndag aften debuterede Mad Men sæson 5. Det er 18 måneder siden vi forlod Don Draper, og hans tilbagevenden skete med pæn succes.
I alt 4.4 millioner seere så med da det helt nye premiereafsnit løb over de amerikanske tv-skærme søndag aften. Det er flere end nogensinde før til et afsnit af den anmelder-roste serie.
– Mad men sætter barren højt og vi er utroligt stolte at serien fortsætter med at engagere seere, der er ude efter uventet, kompromisløst fjernsyn, lyder det fra tv-kanalen AMC, der sender Mad Men.
I det første afsnit af den nye sæson fylder Don Draper år, og hans unge kone bestemmer sig for at overraske ham med en fødselsdagsfest. Men Don er ikke fan af overraskelser, så det fører til en del gnidninger mellem parret, der allerede kan være på mod enden af deres forhold.
Men et lykkeligt og trofast forhold er det Don Draper leder efter, siger Jon Hamm.
– Vi har med en mand at gøre, der lever af at sælge lykke til alle andre, mens han faktisk selv er ret ulykkelig i sit eget liv. Jeg tror det er et af hans mål i livet, at finde ud af hvad der gør ham virkelig lykkelig, siger Jon Hamm til avisen Metro.
Mad Men sæson 5 kommer til at vise mere af Don Drapers mystiske fortid, for at finde frem til hvem Draper faktisk er. Og det bliver ikke kedeligt, mener Jon Hamm.
– Der er stadig meget af han fortid at grave i, og der er en hel del vi slet ikke har fundet ud af endnu. Og meget af det bliver afsløret i denne sæson, forklarer Jon Hamm.
Der er planlagt 13 afsnit af Mad Men i sæson 5, der efter planen afsluttes i midten af juni måned. Det første afsnit, som blev sendt søndag, var et halvanden time lagt dobbeltafsnit.
Se traileren for Mad Men sæson 5 her: