Mads Mikkelsens Hannibal scorer pæne seertal til sæson 2

Mads Mikkelsen fik sin amerikanske tv-debut sidste år i rollen som Hannibal Lecter i det blodige drama Hannibal. Serien blev ikke noget gedigent hit, men klarede sig godt nok til, at der nu er premiere på sæson 2.
Serien er blevet flyttet til fredag aften, der ikke er nogen populær tv-aften i det amerikanske og derfor traditionelt ikke betyder store seertal. Men Mikkelsen og co. kan glæde sig over, at de på trods af flytningen, havde flere seere til premieren på sæson 2 end til de sidste 5 afsnit i sæson 1.
I alt så 3,3 millioner seere med til premieren, hvor kun 2 millioner hang på til finalen på sæson 1.

Problemer med forståelsen er væk

Blandt flere amerikanske tv-kritikere var der frustration over ikke at kunne forstå Mads Mikkelsen når han talte i den første sæson af Hannibal. Der var for meget accent og for meget mumlen, mente de. Det virker det som om Mikkelsen og Hannibal-holdet har taget til sig. I hvert fald går Mikkelsen meget rent igennem i traileren for Hannibal sæson 2.
Der er planlagt 13 afsnit af Hannibal sæson 2, som kulminerer op til sommerferien. Herhjemme har Kanal 5 vist seriens første sæson, og det er også her du kan følge med i sæson 2. Kanal 5 har premiere på sæson den 14. april klokken 21.

Anmelderne er tilfredse med Hannibal

De amerikanske anmeldere er glade for første afsnit i den anden sæson af Hannibal, og kalder den blandt andet en perle man sjældent finder på landsdækkende tv:
Slate.com skriver:

  • Hannibal er blevet en spændende, psykologisk serie, der også er visuelt imponerende. Hannibal er den slags perle man sjældent finder på nationalt tv.

USA Today skriver:

  • Hannibal er en strålende udført, stilfuldt skudt tv-serie, der gør, i elegant stil, præcis hvad den har sat sig for at gøre.

Vulture skriver:

  • Seriens største aktiv er dens beherskelse af tone, en kvalitet de fleste serier ikke har tid eller lyst til ramme rigtigt.