Matthew Perry: Ingen vidste om Go On ville fungere

Siden det sidste afsnit af superserien Venner i 2004 løb over skærmen, har de seks stjerneskuespillere søgt efter et nyt ståsted og en ny identitet, adskilt fra deres vante rolle gennem ti år. Nogen med større held end andre.
Matthew Perry, der i Venner spillede Chandler Bing, har et par gange troet, at nu var lykken gjort. Men hver gang er det endt i enten en blindgyde eller med begrænset succes. Filmkarrieren har været op og ned, og det samme kan siges om de serier, han siden har prøvet kræfter med.
Studieo 60 On The Sunset Strip så fornuftig ud, men fejlede alligevel. Og senest var det Mr. Sunshine, som han endda selv var forfatter på og havde store forventninger til. Publikum havde dog ikke samme opfattelse og droppede hurtigt serien. Efter 11 afsnit blev den, trods et godt cast, lukket ned og Perry sendt (tilbage) på afvænning.
Men med sin nye serie Go On ser Matthew Perry dog ud til igen at have fundet glæden ved arbejdet, og skuespilleren nyder igen at være en del af en succes. En succes som ingen dog rigtig vidste, om de kunne forvente – ikke før serien efter blot tre afsnit blev forlænget til en hel sæson på 22 afsnit, hvilket har givet lidt ro på settet.
– Ingen vidste om det ville komme til at fungere. Ingen vidste, overhovedet, om folk overhovedet ville grine af de her i virkeligheden sørgelige situationer undervejs, siger Matthew Perry ifølge Tvguide.com.
For faktisk lugter showets præmis mere af drama end komedie; sports-radioværten Ryan King (Perry) går i gruppeterapi, fordi han fornylig har mistet sin kone. Det lugter ikke af platte grin.
Men seriens skaber og producer Scott Silveri, som Matthew Perry succesfuldt arbejdede sammen med på Venner, er alligevel lykkes med at skabe den perfekte blanding af humor og sorgfuldhed, der tiltaler det amerikanske publikum. Og Matthew Perry.
– Jeg tror det var i tredje afsnit, hvor Ryan i terapigruppen siger, at han er træt af at fortælle folk om, at hans kone er død og derfor vil have det til at stå på sin nummerplade. Så begynder de andre at byde ind med, hvad der skal stå på nummerpladerne: ‘Dead Wife’ og ‘Nomo Wife’ og den slags. Det var en virkelig risikabel scene – og folk elskede det. Da vidste vi, at publikum nok skal komme til at grine af Go On, siger Matthew Perry.