The Newsroom er tilbage: Stig på sidste sæson af HBO serien her

The Newsroom handler om redaktionen på News Night – et højt profileret nyhedsprogram på amerikansk kabeltv. I spidsen står Will MacAvoy, og bag ham Mackenzie McHale – hans producer, og resten af holdet af teknikere og journalister. Sammen forsøger de at lave vedkommende tvnyheder med substans. Og af og til lykkes det.
Det er Aaron Sorkin derhar skabt og skrevet The Newsroom, ligesom han gjorde det med The West Wing og Studio 60 On The Sunset Strip. Og The Newsroom er ikke så forskellig fra resten af Sorkins repertoire. For den handler om kloge, dedikerede og gennemført gode mennesker, der slås for at gøre en forskel der hvor de er. Og så har 3 ud af Sorkins 4 tvserier udspillet sig bag kameraet på et fiktivt tvshow, så Sorkin skriver om det han kender.

Holdninger er kernen i The Newsroom

I første sæson handlede The Newsroom om et opgør med nyhedsudsendelser uden holdninger. Holdet på News Night taklede rigtige nyhedshistorier med et ønske om at komme til bunds og stille skurkene til ansvar. I anden sæson var den altovervende historie fortællingen om Genoa; en mørkelagt militæroperation, som nyhedsholdet får nys om, og trevler op med voldsomme konsekvenser.
For dem af os, der har fulgt trofast med, er der ingen tvivl om at de sidste afsnit skal ses. Hvis du endnu ikke tænder for The Newsroom, skal du så gøre det?

The Newsroom svinger fra træls til troværdig

The Newsroom er en noget ujævn forestilling, der spænder fra noget af det mest vibrerende kvikke dialog Sorkin har skrevet, til en noget indspist forudsigelighed. I klassisk Sorkin-stil er de første afsnit spændstige med noget på hjerte. Scenen, hvor hovedpersonen Will, under en politisk debat, overfuser en studine, der automatisk antager at alle er enige om at USA er verdens bedste nation, er værd at se mindst et par gange.
Modsat bærer de senere afsnit præg af, at Aaron Sorkin har korrigeret retningen på serien flere gange. Sæson to af The Newsroom var endda i fuld gang med optagelserne, da han tog op til HBO-cheferne og bad om penge til at begynde forfra, fordi han mente han var begyndt i den forkerte retning. Det kostede en forsinkelse og en del millioner, men Oscar-vindende Sorkin fik sin vilje. I sidste ende betød det, at sæson to kun blev 9 afsnit lang. Den tredje sæson, der åbner herhjemme i dag på HBO Nordic, fylder kun afsnit – og selv de skes afsnit var der længe tvivl om overhovedet ville se dagens lys.

Skal du se The Newsroom?

Men nu er de her, de sidste seks afsnit. De løber over de amerikanske tvskærme de kommende seks uger, og kan efterfølgende ses på HBO Nordic hver mandag. Og der er grund til at se med. For i glimt er The Newsroom blændende tv-drama. Der er masser af gode skuespillere med, som den genfødte Jeff Daniels, der sidste år vandt en Emmy for sin rolle som Will MacAvoy, Sam Waterston som nyhedschefen der savner de gamle dyder og hele holdet af solide biroller.
Og hvor mange gange mere kaster Aaron Sorkin sig over at lave tv? Han taber pusten hver gang han forsøger, men det er åh så fremragende at være med på turen indtil det sker. Derfor; se med mens du kan, du får måske ikke ret mange flere chancer.