Nikolaj Coster-Waldau serie får flotte anmeldelser

I et fjernt og middelalderligt land kæmper 7 stolte familier om kongedømmet. Og der bliver ikke skyet nogen minder for at rane magt til sig.
Game of Thrones følger en en række af mere eller minde magtsyge figurer med en del huller i moralen i deres jagt på at komme til at sidde på the Iron Throne, og dermed have magten over landet Westeros. Den nuværende indehaver af magten er Kong Baratheon, der kom til magten da den tidligere konge blev slået ihjel af Jaime Lannister – spillet af Nikolaj Coster-Waldau.
Det har taget tvkanalen HBO 7 måneder at optage de ti første afsnit og ikke færre end 17 skuespillere har roller så store at de skal krediteres for mere end birolle-status.
Men det tyder også på der er kommet seværdigt tv ud af det.
– Bare et par minutter inde i HBO’s Game Of Thrones står det klart: Hypen talte sandt, og det var værd at vente på. Der er et fast greb om historiefortællingen og en sand forståelse af hvem den enkelte karakter er. Værd at vente på? Helt bestemt, og selvom du ikke har nogen ide om hvad det hele handler om, bør du være med fra starten og absorbere hele den fantastiske historie, skriver The Hollywood reporter.
– Game of Thrones smider dig ind midt i en fuldt udviklet fantasiverden, og når du først er der, vil du ikke ud igen. Der er så mange ting at holde styr på, at de første par afsnit kan efterlade dig forvirret. Men som karaktererne udfolder sig bliver Game of Thrones til gribende tv, skriver tvbloggen Zap2it.com.
-Selvom noget af det visuelle udtryk vil virke genkendeligt for fans af Ringenes Herre, så finder Game of Thrones hurtigt den sjældne perfekte blanding af action, motivation og forklaring som atter beviser, at den episke mytologi forbliver den hellige gral i næsten hvilket som helst medium, skriver avisen Los Angeles Times.
Game of Thrones bliver vist herhjemme fra den 4. maj på tvkanalen Canal+ klokken 19.30.