Ny komedieserie flyder over med Emmy-vindere

Tony Shaloub og Allison Janney er noget af det tætteste man kommer på levende legender på amerikansk tv. I hvert fald når man ser på deres tv-cv og de priser de har vundet for deres præstationer. Til sammen har de vundet tvs svar på Oscar-prisen, Emmyen, 7 gange.
Tony Shaloub spillede den bærende hovedrolle i krimikomedien Monk, som en neurotisk detektiv. For den rolle var Shaloub nomineret til en Emmy, syv år i træk. Og han vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle tre af årene. Samme rolle har også kastet en Golden Globe pris af sig.
Allison Janney var en af de bærende roller i alle syv sæsoner af The West Wing – hun spillede CJ Cregg. Det gjorde hun så godt, at hun var Emmy-nomineret i seks af de syv år serien var på tv – og hun vandt de fire af årene.
De to stjerner har netop sagt ja til den nye komedieserie Friday Night Dinner, der er en genindspilning af en britisk serie. De skal spille ægteparret Gene og Barbra, der hver fredag aften holder middag for hele den skøre familie. De faste middage er seriens omdrejningspunkt.
Tony Shaloub har ikke haft en fast tv-rolle siden Monk lukkede i 2009, mens Allison Janney havde en hovedrolle i Matthew Perrys kortlivede komedie Mr. Sunshine, der lukkede i 2011 efter en halv sæson.
Den amerikanske udgave af Friday Night Dinner kommer fra forfatter og instruktør Greg Daniels – der i øvrigt også har vundet fem Emmy-statuer for sine bidrag til serier som The Office og The Simpsons. Daniels har også skabt serien Parks And Recreation.