Ny Ricky Gervais komedie kommer eksklusivt på Netflix

Komedien ‘Derek’ kommer eksklusivt på Netflix til næste år. Det fortæller Ricky Gervais, der har droppet tv-stationerne for at få mere frihed – og flere penge til at lave sin komik.
Den nye serie har Ricky Gervais i den dominerende hovedrolle som ældreplejeren Derek, der arbejder på et alderdomshjem hvor han hygger sig med beboerne og de andre ansatte. Gervais har også skrevet og instrueret.
Ricky Gervais har allerede lavet et prøveafsnit af ‘Derek’ som blev sendt på den engelske tvstation Channel 4. Det var egentlig tænkt som en enkelt kort komedie, der så kunne udvikle sig til en serie. Det har den nu gjort, men Channel 4 får ikke lov at vise mere af Derek. For i stedet har komikeren indgået et samarbejde med streamingtjenesten Netflix, der også netop er åbnet i Danmark.
– Grunden til jeg har valgt Netflix er, at jeg tror på det er fremtidens tv. Vores tv-vaner ændrer sig og folk insisterer på at få alt on demand. Og som kunstner, er jeg ude efter at nå det maksimale publikum og undgå at tvstationen blander sig i indholdet. Netflix’ seertal er meget imponerende og jeg har fået total kunstnerisk frihed, skriver Ricky Gervais på sin officielle blog.
Samtidig har Netflix givet Ricky Gervais masser af penge for at få eneretten til Derek, i hvert fald skriver Gervais videre, at hans aftale med Netflix sikrer ham 28 gange det han tjente på den første omgang af The Office.
Netflix har på det seneste sat ind på at lave sit eget originale indhold, frem for blot at købe serier og film der allerede har været vist andre steder. Ud over Derek, så er den stort opsatte House of Cards, der har Kevin Spacey i hovedrollen, også på vej til Netflix, hvor den får debut til februar. Der kommer også en ny original sæson af komedien Arrested Development, som Netflix har købt retten til. Arrested Development får 10 nye afsnit – som også vises eksklusivt på Netflix.