Ny stor Sherlock Holmes serie – uden alt for meget Sherlock Holmes

Engelske BBC har haft pæn succes med genopfinde den legendariske detektiv i en moderne version. Serien Sherlock med Benedict Cumberbatch og Martin Freeman i rollerne som Sherlock Holmes og Dr. Watson har i hvert fald trukket masser af seere, og det ser ud til, at en amerikansk tvstation nu vil prøve at efterligne succesen.
I hvert fald har stationen CBS meddelt, at der er planer om at lave en New York baseret udgave af den klassiske detektiv. Og manden der skal portrættere den legendariske detektiv er også fundet.
Manden i centrum skal spilles af Jonny Lee Miller, der på trods af sit amerikansk lydende navn faktisk er englænder. Miller har dog før spillet amerikaner, for eksempel i advokatserien Eli Stone og den klassiske computerfilm Hackers, men han har også været med i britiske film som Trainspotting. Der er endnu ikke nogen melding om hvorvidt Jonny Lee Miller skal spille rollen som brite eller amerikaner, men begge dele er i spil.
CBS nøjes ikke med at flytte Sherlock Holmes til New York, hele universet omkring Sherlock bliver moderniseret, ligesom det er sket i serien Sherlock. Så vi kan nok vente en slags The Mentalist i New York af serien, når den efter planen kommer på skærmen til efteråret.
Jonny Lee Miller har faktisk for nylig spillet sammen med netop Benedict Cumberbatch fra Sherlock, på en teaterscene i Londons West End, hvor de begge var på rollelisten til Frankenstein.