Nye serier uden fremtid får dansk premiere på stribe

De danske tv-stationer er gået på jagt efter billige serier i de amerikanske kanalers skraldespande. Og de har fundet masser af kasseret tv, som de vil skyde ud på din tv-skærm i de kommende uger og måneder, mens sommersolen tager til i styrke.
Men det ser ikke ud til, der bliver skelet meget til holdbarheden, når tv-stationerne køber serier hjem til danskere fjernsyn. I hvert fald viser listen her, at en lang stribe af de nye serier som bliver vist på dansk tv, får premiere efter de for længst er lukket og brønden med nye afsnit er knas-tør.
TV2 Zulu har for eksempel netop annonceret, at du kan se det storslåede Jurassic Park-drama Terra Nova på kanalen fra slutningen af maj måned. Men Terra Nova blev officielt lukket allerede i marts måned i år, fordi de få seere som gad se med, ikke kunne opveje det som det koster at lave den ret dyre serie. Kun 13 afsnit af dinosaur-serien har TV2 Zulu at vise frem.
Samme skæbne er overgået GCB, Good Christian Bitches, der netop har fået premiere på Kanal 4. Der blev kun vist 10 episoder i USA før GCB lukkede og slukkede.
Kanal 5 kaster sig i løbet af sommeren over politiserien Prime Suspect, der har Maria Bello i hovedrollen. Eller rettere; havde Maria Bello i hovedrollen. Prime Suspect er nemlig lukket efter der var vist 13 afsnit i USA, så er det en serie man gider følge med i?
Manden bag Bones har skabt en spin-off serie kaldet The Finder. Den har TV3 købt ind og vil begynde at vise den fra 5. juni. Desværre bliver det også en kort fornøjelse for seerne. For The Finder fik kniven af den amerikanske producent for et par uger siden, igen er der sparsomme 13 afsnit at byde på.
Politiserien Unforgettable har premiere i aften på Tv3. Det er den eneste af de allerede aflyste serier, som nu får dansk premiere, der faktisk fik en fuld sæson inden man valgte at trækket stikket i USA. Men der er da i det mindste mulighed for at få en hel sæson at se, frem for at kaste sig over en serie, der er blevet lukket midt i sin første sæson.
Desuden har Kanal 5 i løbet af foråret vist krimiserien Alcatraz, der nu også er lukket efter en alv sæson.
Her er listen over de allerede lukkede nye serier, som nu får dansk sommer-premiere:
The Finder – TV3
Unforgettable – TV3 Puls
Prime Suspect – Kanal 5
Terra Nova – TV2 Zulu
Good Christian Bitches – Kanal 4