Parks and Recreation - nu som bog

Når der søndag den 18. september skal uddeles Emmy Primetime Awards, er NBC-komedien Parks and Recreation formentlig at finde blandt de nominerede i flere kategorier.
Og når det kommer til prisuddelinger, gælder alle kneb for at skabe omtale. Blandt andet derfor udgiver NBCUniversal Television Consumer Products Group og Hyperion Books en bog om den fiktive by Pawnee, der danner rammen om den fantastisk underholdende tvserie Parks and Recreation.
Bogen, der får titlen Pawnee: The Greatest Town In America er “skrevet” af Amy Poehler’s karakter, Leslie Knope, der naturligvis er meget begejstret for den 240 sider lange bog.
– Hvis du godt kan lide små byer med store ideer, så er det her bogen for dig. Jeg håber virkelig, at Indianapolis vil spille Pawnee, når bogen skal filmatiseres, siger Poehler/Knope til Tvline.com.

Bogens 'forfatter', Leslie Knope.


Hvert kapitel i bogen vil indeholde et nyt overraskende ‘fact’ om Pawnee, der bliver præsenteret og kommenteret af seriens faste karakterer.
Bogen, der reelt er skrevet af forfatterne bag serien, udkommer den 4. oktober, altså godt to uger efter Emmy-uddelingen i Los Angeles.
Parks and Recreation foregår som nævnt i den lille by Pawnee i Indiana og handler om livet i park-afdelingen i den lokale, offentlige sektor. Serien er skabt af Greg Daniels og Mike Schur, der også arbejdede på The Office, hvilket serien bærer meget præg af, både i udtryk og skuespillerbesætning.
Parks and Recreation er en såkaldt mockumentary, hvilket vil sige, at den – ligesom The Office – er en slags pseudo-dokumentar, der på overfladen fremstår som en reel dokumentarfilm, men er 100 procent fiktion.
Serien, der netop har afsluttet sin tredje sæson og allerede er forlænget med mindst en sæson yderligere, vises, endnu, ikke fast på dansk tv, men du skal ikke snydes for en smagsprøve – se trailer for seriens første sæson herunder. Du kan læse mere om Parks and Recreation på seriens officielle hjemmeside.