Populær start på den nye Sherlock Holmes serie Elementary

Hele 13,3 millioner seere så med, da den nye Sherlock Holmes serie Elementary fik premiere på amerikansk tv i den her uge. Debuten fandt sted torsdag aften, og det var kun den mega-populære komedieserie The Big Bang Theory, og dramaet Person of Interest, der fik flere seere på den store tv-aften.
I Elementary spiller Jonny Lee Miller en moderne udgave af Sherlock Holmes, der har forladt England og Scotland Yard, for at slå sig ned i New York. I et forsøg på at stoppe med at tage stoffer, hyrer han Dr. Joan Watson (Lucy Liu) til at holde ham med opsyn, efter han slipper ud af et afvænningscenter. Nu arbejder Holmes som konsulent for politiet i New York.
Anmelderne er også positivt stemt overfor Elementary, der pt har en score på 73/100 på metacritic.com. Entertainment Weekly kalder Elementary det tætteste den nye tvsæson har på et sikkert hit, mens avisen Miami Herald mener Elementary er langt mere seværdig end man kunne have håbet på.

Langt fra engelsk pendant

Der har været talt om, at skaberne af den nye engelske udgave af Sherlock Holmes, blot kaldet Sherlock, var vrede over at Elementary lignede deres serie for meget. Men det er ikke mere tilfældet, siger Lucy Liu.
– Jeg tror dem der har lavet Sherlock er ok med det nu. De er blevet vist det første afsnit af vores serie og har set hvor anderledes den er, siger Lucy Liu til Vulture.com.
Tvkanalen CBS fik afslag på at lave en amerikansk version af Sherlock, og lavede derfor deres egen udgave af Sherlock Holmes fortællingen. Og det var det folkene bag Sherlock var lidt sure over.
Lucy Liu sammenligner hendes medvirken i Elementary med rollen i Charlie’s Angels filmene. I begge tilfælde er der tale om en form for remakes, og man er altid bange for det bliver plat, siger Liu.
– Man ved aldrig hvordan det ender med at blive, men vi har alle sammen en stor tro på serien og håber den bliver godt modtaget, siger Lucy Liu.