Se danske Niels Arden Oplevs stort anlagte amerikanske tv-debut

Den danske filminstruktør Niels Arden Oplev er langt fra uerfaren når det gælder tvserier. Han har instrueret afsnit af både Rejseholdet, Taxa og Ørnen herhjemme. Men det var med filmatiseringen af Stieg Larsson-bogen, Mænd Som Hader Kvinder, han slog sit navn fast internationalt.
Netop den film har åbnet døren til Hollywood, hvor Oplev lige nu er aktuel med første afsnit i den nye tvserie ‘Unforgettable’. Tvserien er bestilt af en af de fire store amerikanske tvkanaler, CBS, som netop har annonceret at man er så tilfredse med resultatet, at serien får premiere til efteråret.
Unforgettable er en politiserie, med den kvindelige detektiv Carrie Wells som hovedfigur. Wells har den specielle evne, som på engelsk kaldes Total Recall – det vil sige, hun kan huske selv helt små detaljer fra dage, der ligger årevis tilbage. Ret snedigt når man er detektiv.
Hun kan huske gamle sager, forældede vidneudsagn, personer og meget mere.
Niels Arden Oplev har instrueret det første afsnit afserien, der altså er blevet modtaget så godt, at man har bestilt en hel række afsnit, som skal sendes til efteråret. Hvorvidt Oplev også skal instruere nogle af dem, har CBS endnu ikke meldt ud.