Slaget ved Dybbøl bliver den næste store DR serie

Det har taget DR 14 måneder at beslutte sig for hvad de 100 millioner kroner staten har bevilliget til en historisk tvserie skal bruges til. Nu er det afgjort: Pengene skal bruges til en serie om krigen mod Preussen og Østrig i 1864 – kulminerende med slaget ved Dybbøl.
For over et år siden meldte Miso film, med Ole Bornedal i spidsen, sig med et oplæg og en idé til en 1864-serie. Siden dengang har DR hørt oplæg og ideer fra mange sider, men endte altså med at bestemme sig for Miso-films forslag. Filmselskabet havde dengang allerede købt rettighederne til de to historiske bøger af forfatteren Tom Buk-Swienty om den periode; Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als.
Miso film er glade for at være blevet valgt, men serien kommer til at kræve flere penge end de 100 millioner fra staten. Derfor skal man nu ud og finde yderligere 50 millioner for at have penge nok.
– Det er en glædens dag. Det her giver os den opbakning, som skal til for at få de øvrige investorer med, siger Peter Bose fra Miso film til Politiken.
DR mener Ole Bornedal og Miso film har leveret et fremragende oplæg til serien, med en historie, der formår at binde fortiden og nutiden sammen. Og Bornedal glæder sig til at fortælle om tidsperioden i 1860’erne.
– Jeg har sjældent siddet med en fortælling, der var så rummelig. Jo mere jeg dykkede ned i den – jo mere forførende blev den, fordi den netop var så generøs, siger Bornedal om 1864-serien.
Vi mangler endnu at høre hvornår vi kan forvente at se det første af snit af serien.