Spike Lee laver tvserie om Mike Tyson

Så har man set det med – Mike Tyson som tv-forfatter og producer.
Ikke desto mindre er det historien – og det er et imponerende team, der er samlet omkring den tidligere sværvægts-verdensmester til at hjælpe projektet på vej.
Den hårdtslående boksechamp skal sammen med filmskaberne John Ridley og Spike Lee, manden bag Entourage Doug Ellin og hans producer-partner på serien Jim Lefkowitz, lave en ny tvserie til HBO.
Serien har fået den foreløbige titel ‘Da Brick’ og kommer til at foregå i Newark, New Jersey, der ofte kaldes Brick City. På samme måde som Entourage er inspireret af produceren Mark Wahlbergs vilde Hollywood-liv, vil Da Brick være præget af forskellige forhold omkring Mike Tysons opvækst.
Tvserien er af Deadline.com beskrevet som en nutidig udforskning af, hvad det vil sige at være en ung, sort mand i det efter sigende post-racistiske USA. Drama-serien kommer til at foregå i nutiden og altså ikke konkret i Tysons ungdom.
Da Brick skal skrives af John Ridley (Three Kings), og Spike Lee (Inside Man, Malcolm X), Ridley, Doug Ellin, Jim Lefkowitz og ikke mindst Mike Tyson kommer til at fungere som producere på serien.
Afløser for Entourage
Serien er tænkt som en mere eller mindre direkte efterfølger til Entourage, der efter sommerferien tager hul på sin sidste sæson. Da Brick forventes derfor først at få premiere til næste sommer. Ideen opstod, da Tyson sidste år havde en cameo-rolle i Entourage, hvorefter han spurgte Doug Ellin om, hvorfor de ikke bare lavede en tilsvarende serie baseret på Tysons egne oplevelser.
Som sagt så gjort. Nu er pilot-afsnittet i hvert fald bestilt, og når HBO kaster penge efter noget, kommer der som regel noget ganske fornuftigt ud af det.
Mike Tyson har i de sidste par år haft indtil flere optrædener i forskellige film- og tv-sammenhænge. De fleste vil nok huske hans rolle i komedien Hangover, men derudover har den tidligere bokser også optrådt i programmet Taking on Tyson på Animal Planet, ligesom han som nævnt har haft en mindre rolle i Entourage.
Sidst (men måske alligevel mest uforudsigeligt) så har den store bokser deltaget i den argentinske udgave af Vild Med Dans – hvem havde set den komme?