Stana Katic: Castle og Beckett må simpelthen ende sammen

Stana Katic: Castle og Beckett må simpelthen ende sammen
(C) ABC /Disney

Der har været fuld fart over feltet i de første ni afsnit af den nye Castle sæson 4.
Fokus er nu tilbage på de to sammenhængende temaer, som mange af seriens faste fans synes allerbedst om, nemlig forholdet mellem Castle og Beckett og jagten på den mand, der myrdede Becketts mor.

Står det til Stana Katic, der spiller Kate Beckett, så er det kun et spørgsmål om tid, før de to hovedroller får hinanden. Men der er lige nogle ting, der skal ryddes af vejen først. Og så er der selvfølgelig teorien om, at det netop er den efterhånden langstrakte spænding imellem de to, der er med til at holde serien interessant for de mange trofaste fans.

– Jeg tror, at når en tvserie på den måde handler om karakterernes udvikling, så kommer der også et tidspunkt, hvor de ikke længere kan undgå at være sammen. Det hele peger simpelthen i den retning, siger Stana Katic til ETonline.com i et stort interview om Castle sæson 4.
– Der er er endnu et par ting, vi skal have arbejdet med inden vi er der helt, men jeg kan simpelthen ikke se serien slutte uden at Castle (Nathan Fillion) og Beckett får hinanden. Som jeg ser det, så nærmer de to sig lige så langsomt hinanden, og vi andre nærmer os oplevelsen af at de to bliver et par med alle de komplikationer, som den slags nu engang medfører, siger Stana Katic.

Problemet for de to er lige nu, at de lidt modarbejder hinanden – og ikke helt er klar over det. At Beckett og Castle holder meget af hinanden er klart for enhver.

Men mordet på Becketts mor fylder stadig så meget for hende, at hun i hele sit liv ikke har kunnet være hundrede procent til stede i et forhold, og hun føler derfor, at hun er nødt til at opklare sagen før hun er klar til at åbne sig helt op for Castle.

– Castle, på den anden side, forsøger at holde hende væk fra at forsøge at opklare sagen, fordi han godt ved, at hvis hun går helhjertet ind i det opklaringsarbejde, så er der mennesker derude, der vil gøre alt for at hun ikke overlever det. På den måde har de begge to hemmeligheder, der egentlig er ment som en hjælp for den anden, for deres forhold og for deres fremtid, men de er bare ikke klar over, at de faktisk modarbejder hinanden lidt, siger Stana Katic.

Fantastisk sæson
Katic er indtil videre meget begejstret for Castle sæson 4, som hun kalder seriens bedste indtil videre. Castle Sæson 3 endte med et ordentligt knald, så der har virkelig været noget at arbejde med i sæson 4.

– Jeg synes virkelig, at det svinger for os i den her sæson. Vi ved alle sammen hvordan procedurerne er, og derfor har vi haft mere overskud til for alvor at udforske karaktererne og deres roller i serien endnu mere i år. Og det er, som skuespiller, meget tilfredsstillende, siger Stana Katic.

For de der ikke har set de nyeste afsnit af serien, skal vi selvfølgelig ikke afsløre alt for meget af handlingen, men det er ikke forkert at sige, at forholdet mellem Castle og Beckett har udviklet sig betragteligt i den nye sæson.

– Jeg er enig – og jeg elsker det. Jeg føler så meget, at de to karakterer er ‘meant to be’ og at de virkelig fortjener den kærlighedshistorie, som serien efterhånden har bygget op til. Det er så sødt at se to personer, der virkelig holder af hinanden og hele tiden arbejder på at hjælpe hinanden med at leve et bedre liv sammen, siger Stana Katic til ETonline.com.