Steven Spielbergs nye serie får grønt lys sammen med 11 andre

Søndag løftede NBC sløret for det tvprogram, der til efteråret skal løfte kanalen væk fra sidstepladsen blandt de fire store amerikanske tvstationer. Hele 12 nye serier er der blevet plads til i kalenderen. Titlerne fordeler sig på seks dramaserier og seks komedier. Halvdelen får debut til efteråret, den anden halvdel må vente til vinter.
De mest prominente serier er Smash, som Steve Spielberg producerer og The Playboy Club, om livet på en legendarisk natklub i 1960’erne.
Sammen med annonceringen af programmet kunne NBC-bosserne fortælle, at det stadig er meningen at The Office vender tilbage næste år, men der er intet nyt om en erstatning for Steve Carell. Det skriver Yahoo News. En anden af kanalens komedier, 30 Rock, vender også tilbage, men først i 2012, fordi hovedperson og hovedforfatter, Tina Fey, er gravid.
Her er de 12 nye serier fra NBC:

 • The Playboy Club: Måske den mest prominente af de nye serier. En Mad Men-inspireret dramaserie’, som udspiller sig i Playboy natklubben i 1960’ernes Chicago. Serien debuterer til efteråret.
 • The Firm: En tv-version af Tom Cruise filmen af samme navn, om en ung advokat, der begynder i et advokatfirma, hvor der foregår en del lyssky forretninger. Serien debuterer i 2012.
 • Smash: Steven Spielberg er idémand til serien, der handler om et helt hold af folk, som skal sætte en musical om Marilyn Monroe op på Broadway. Serien debuterer i 2012.
 • Up All Night: Komedieserie med Christina Applegate og Will Arnett, der spiller henholdsvis en succesfuld forretningskvinde, og hjemmegående husfar. Lorne Michaels, der står bag Saturday Night Live, er bagmand.
 • Free Agents: Romantisk komedie om midaldrende reklamefolk, der mødes efter deres respektive forhold er gået i stykker. Hank Azaria (The Simpsons) er tilknyttet serien.
 • Whitney: En romantisk komedieserie, om en ung kvinde, der efter et bryllup opdager hvor meget hun keder sig i sit forhold som hun så prøver at komme ud af.
 • Prime Suspect: Genindspilning af en britisk dramaserie om en skarp kvindelig detektiv, spillet af Maria Bello, som skal navigere i en mandsdomineret politi-verden i New York.
 • Grimm: En dramaserie inspireret af Brødrene Grimms eventyr. Handler om en politimand, der opdager han nedstammer fra en gruppe af elite-jægere, som holdt verden sikker ved at jage overnaturlige væsner i en svunden tid.

Ud over de tvserier, der alle har fået en debut-dato, har NBC også givet grønt lys til fire mere, som først senere får en sendingsdato.

 • Awake: En kompliceret dramaserie, om en detektiv, der vågner efter et biluheld og finder ud af at han lever i to verdener: En hvor hans kone døde i uheldet, og hans søn overlevede, og en hvor konen overlevede og sønnen døde.
 • Are You There, Vodka? It’s Me, Chelsea: Komedieserie baseret på Chelsea Handlers (komiker, skuespiller og tv-vært) bog om sit eget liv.
 • Best Friends Forever: Komedieserie om en nyligt fraskilt kvinde, som flyver til den anden ende af USA for at flytte sammen med en veninde – og skabe rod i hendes kærlighedsliv.
 • Bent: Komedieserie om en succesfuld advokat, spillet af Amanda Peet, der skal have lavet sit køkken og forelsker sig i den handymand, der får opgaven.

Er der nogen af NBC’s kommende tilbud, der får dig til at håbe de danske tvkanaler hurtigt får købt nogle af de nye serier hjem til Danmark?