The Big Bang Theory får sjov og emotionel sæsonfinale

Bare fordi der er billeder af et bryllup, behøves det ikke nødvendigvis betyde, at der bliver et bryllup.
Så kryptisk kan det siges, i hvert fald hvis man spørger Steve Molaro, der er ledende producer på komedieserien The Big Bang Theory, om de resterende to afsnit af denne sæson.
Efter en hel sæsons tilløb er der lagt op til en sæsonafslutning med et bryllup mellem Howard (Simon Helberg) og Bernadette (Melissa Rauch) – men sideløbende med deres bryllupsforberedelser og ditto problemer og udfordringer, har Howard forberedt sig på et ligeså stort eventyr, nemlig at skulle ud til den internationale rumstation som astronaut.
Og de to ting ser nu for alvor ud til at presse hinanden i sæsonens sidste afsnit.
– Vi er på vej hen imod et bryllup og hele slænget vil blive involveret for at forsøge at skabe det her bryllup. Men det bliver ikke helt uden problemer, siger Steve Molaro til The Hollywood Reporter.
Det viser sig nemlig, at der endnu er en del ting, som Howard og Bernadette endnu ikke vidste om hinanden – af forskellige årsager. Ting, som blandt andet kom frem i torsdagens afsnit, hvor fyrene holdt en ellers stripper-løs polterabend for Howard.
Den næste forhindring for det vordende brudepar opstår i næste uges afsnit, sæsonens næstsidste, da NASA pludselig fremrykker datoen for opsendelsen af den rumraket, som Howard skal med ud til den internationale rumstation. Det får dog de syv venner til at stable et lynbrullyp på benene. Men dermed er ikke alt fryd og gammen, meget tyder nemlig på, at Howard er ved at få kolde fødder. Dog ikke med hensyn til brylluppet, men med sin store drøm om at blive astronaut.
Det er to meget store begivenheder i en persons liv og så sker de næsten samtidig – og påvirker ham i to vidt forskellige retninger, siger Steve Molaro.
– Howard er både stolt af og spændt på at få muligheden for at komme af sted, men det giver samtidig også nogle udfordringer, som bekymrer ham dybt. Men uanset om Howard kommer af sted eller ej, anser han stadig sig selv som astronaut, siger Steve Molaro kryptisk.
Omkring sæsonfinalen i det hele tiden røber Molaro, at der kommer en cliffhanger til den næste sæson, som påvirker alle vennerne. Dog ikke på samme måde som i sidste sæson, der sluttede med at Penny og Raj tilbragte en nat sammen efter en våd aften.
– Rent faktisk så berør afslutningen dem alle sammen på en lidt anden måde denne gang. Det er på en måde, som vi ikke rigtig bruger så tit, men det er rigtig sjovt og faktisk også ret emotionelt. Jeg håber, at alle kommer til at synes lige så godt om det som mig. Det er endnu ikke lykkes mig at se finalen uden at blive helt bevæget – og jeg har set den seks gange, siger Steve Molaro.
Sidste afsnit af The Big Bang Theory sæson 5 bliver vist på amerikansk tv torsdag den 10. maj.