The Last Of Us sæson 2 er officielt på vej

De første afsnit af The Last of Us har trukket så mange seere til, at HBO har skyndt sig at give grønt lys til endnu en sæson af serien, der er baseret på spillet med samme navn.

The Last Of Us sæson 2 er officielt på vej
Pedro Pascal og Bella Ramsey som Joel og Ellie i The Last of Us (c) HBO Max

De første afsnit af The Last of Us har trukket så mange seere til, at HBO har skyndt sig at give grønt lys til endnu en sæson af serien, der er baseret på spillet med samme navn.

HBO fortæller ikke endnu noget om hvornår vi får lov at se The Last of Us sæson 2, men det bliver nok ikke lige med det samme. Første sæson var i hvert fald flere år undervejs.

Sæson 2 bliver baseret på spil 2

Det er planen, at anden sæson af The Last of Us skal baseres på spil nummer to i serien. Og det er både et større og meget mere komplekt spil end det første. Det betyder formodentlig, at der også kommer flere end to sæsoner - i hvert fald hvis hele andet spil i The Last of Us serien skal fortælles troværdigt.

-Vi kommer til at bruge præcis så lang tid som vi mener er nødvendigt, for at fortælle historien færdig, sådan som vi vil fortælle den, siger seriens skaber Craig Mazin til The Wrap og foklarer at spil nummer to nok kræver mere plads end det første:

-Der er åbenlyst meget mere historie at fortælle. Det andet spil er meget større end det første, og mængden af historie er mere omfattende. Det positive i det er, at jeg tror der er mere end én sæson mere at lave.

The Last of Us kommer ikke til at fortsætte uendeligt

Samtidig er hverken Craig Mazin eller medskaber, Niel Druckmann, der stod bag spillenes fortælling, ikke ude på at lave en lang føjleton. De laver en serie med en fast slutning i mente.

-Det er ikke det vi er ude på. Vi er her for at fortælle hostirien og vi er her for at nå til slutningen. Slutningen hjælper os med at forstå hvorfor vi overhovedet fortæller den her historie. Det faktum, at der er en definitiv afslutning giver hele serien mening, siger Craig Mazin.

-Det handler ikke om at holde serien kørende for evigt. Det gør vi ikke.

Måske er der et spil mere på vej i The Last of Us serien

Seriens succes har fået firmaet bag de prisbelønnede og succesfulde spil, Naughty Dog, til at overveje om der mon er basis for et tredje spil i rækken. Det er bagmand Neil Druckmann åben for - hvis den rigtige historie altså er der.

-Processen er den samme for os nu, som den var da vi lavede The Last of Us 2: Hvis vi kan komme på en overbevisende historie, der har universelle temaer og klare statements om kærlighed - præcis som det første spil havde - så vil vi fortælle den historie. Hvis vi ikke har den historie, så har vi en meget stærk slutning i The Last of Us 2, som bliver slutningen, siger Neil Drickmann til Buzzfeed.

Spilfirmaet Naughty Dog er ejet af Sony og har udover The Last of Us spillene haft stor succes med spilserien Uncharted, der i 2022 også fik en (ret sløj) filmudgave med Tom Holland og Mark Wahlberg i hovedrollerne.

Via The Wrap og Buzzfeed.