The Mentalist: Patrick Jane går over til den mørke side

Skal man tro stjernen fra krimi-dramaet The Mentalist, så bevæger den centrale figur Patrick Jane sig længere og længere over til den mørke side. I hvert fald er han på en rejse – en interessant en af slagsen, siger hovedrolleindehaver Simon Baker.
– Det føles lidt som om, at her er en fyr som alle kan lide som som er empatisk. Og han vender sig stille og roligt i mod den mørke side og mister noget af sin empati, forklarer Simon Baker.
I The Mentalist spiller Simon Baker en bondefanger, der har snydt folk ved at fortælle dem at han er synsk for at tjene penge.  I virkeligheden er han bare rasende klog og god til at opfange småting som andre ikke ser. Men da hans kone og datter bliver dræbt af den notoriske seriemorder Red John dropper han snyderiet, og begynder istedet at hjælpe politiet med at opklare forbrydelser – for selv at fange Red John.
Og Simon Baker vil blive ved med at udvikle sin rolle i The Mentalist, selvom det er svært når en serie fortsætter flere år.
– Det er altid svært når du er med i en serie, der varer mere end et eller et par år. Jeg leder altid efter interessante ting og anderledes ting, som jeg kan udnytte i karakteren. Hvis forfatterner er i stand til at flytte figuren i nye retninger, gør det opgaven mere opløftende for mig, siger Simon Baker til Entertainment Weekly.
The Mentalist er i gang med sin fjerde sæson, men der kan komme langt flere afsnit. I hvert fald har Simon Baker for nyligt udtalt, at hans kontrakt lige nu går helt op til og med en eventuelt syvende sæson af The Mentalist. Og selvom det lyder som et langt forløb, så er der stadig muligheder for at udfordre sig selv, lyder det fra seriens stjerne.
– Hvis jeg bestemmer mig for det, kan jeg stadig gøre den her figur underholdende at spille. Så kan jeg stadig udfordre mig selv lidt, siger Baker til Entertainment Weekly.