The Office: Ricky Gervais sagde nej til chef-rollen

I den originale udgave af The Office, der oprindeligt løb over de britiske tv-skærme, spillede komiker og skaber Ricky Gervias hovedrollen. Da serien blev eksporteret til USA fik Gervais også tilbudt hovedrollen, men det sagde han nej-tak til.
Faktisk måtte Ricky Gervais i en længere periode fastholde overfor cheferne på den amerikanske tvstation NBC, at han ikke var interesseret i rollen. Gervais synes han ikke, den amerikanske udgave skulle ligne originalen alt for meget, og det ville den hvis han skulle være chef.
– Det første afsnit af den amerikanske udgave var en komplet kopi af originalen. Så begyndte serien at finde nye måder at fortælle historien på og lave sammenligninger der virkede, siger Gervais ifølge avisen The Guardian.
Samtidig fortæller Gervais, at der ikke er nogen chance for, at holdet bag den originale udgave af The Office finder sammen til et genforenings-show. Det er i år ti år siden serien debuterede på BBC.
– Vi kan ikke tro at resultatet bliver bedre end originalen. Hvorfor ødelægge arven? Arven er alt. Selv om en genforening var god, ville den aldrig blive så god som originalen, hvis du ved hvad jeg mener, forklarer Gervais.
Da Ricky Gervais takkede nej til rollen som chef på det amerikanske kontor, sprang Steve Carell til. Den amerikanske serie har nu levet i syv succesfulde sæsoner. I den kommende ottende sæson skal kontoret for første gang klare sig uden Carell, der netop har forladt serien.