The Simpsons – nu uden jokes om atomkraft

Selv om vi normalt griner af det meste af det, der kommer fra Springfield, så bliver der lige nu ikke grinet ret højt af tvseriens mange jokes om Homer Simpsons arbejdsplads, atomkraftværket.
I den mere seriøse ende af dagens historier fra Hollywood fortæller Entertainment Weekly, at folkene bag den tegnede kultserie The Simpons af respekt for atom-katastrofen i Japan har sendt samtlige amerikanske tv-netværk, der viser tvserien, en liste over de episoder, der indeholder potentielt anstødelige materialer.
Så kan stationerne selv vurdere, om de vil fjerne de enkelte afsnit, som et østrigsk netværk angiveligt allerede har gjort med to episoder, der indeholder jokes om radioaktiv bestråling og atomkraft-nedsmeltninger.
– Vi har lavet 480 episoder, og hvis der er et par stykker af dem, som netværkene ikke ønsker at vise lige nu på grund af den frygtelige katastrofe, så forstår jeg det fuldstændig, fortæller Al Jean, der en af hovedproducerne bag serien.
Al Jean fortæller også, at det samme gjorde sig gældende efter terrorangrebet på New York den11. september 2001. Her blev episoden Homer Versus the City of New York fjernet fra programplaner verden over, fordi den indeholdt en hovedscene i og omkring World Trade Center.
Jean afslører også, at man ikke har nogen planer om, at Homer skal forlade sit job på Springfield Atomkraftværk, trods katastrofen i Japan.
– Han vil fortsat arbejde der. Vi har lavet et kæmpe univers, hvori vi kan lave en million forskellige historier uden at berøre emnet, siger Al Jean.